Overhemdjurk met floraal motief

Serendipity
SE_M3885
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Overhemdjurk van biokatoen met floraal motief

Zachtgroene overhemdjurk met korte mouwen, een ronde hals, verborgen schelpknopen en een smal stoffen riempje rond de taille. Het artikel heeft een mooie geraniumprint met handgetekende bloemen en is gemaakt van een lichte geweven katoenen stof (100% biologische katoen). GOTS gecertificeerd.


Overhemdjurk van biologische katoen met floraal motief
Overhemdjurk van biologische katoen met floraal motief
Overhemdjurk van biologische katoen met floraal motief
Stof van deze overhemdjurk van biologische katoen met floraal motief

GOTS-Gecertificeerd

Deze overhemdjurk is GOTS-gecertificeerd. GOTS is de belangrijkste en wereldwijd geldende certificering voor biologische textiel. De GOTS certificering is je garantie dat het artikel is gemaakt van (in dit geval) katoen van biologische herkomst en dat ook in de verdere productie (bijvoorbeeld spinnen, verven, breien, confectie - eigenlijk het volledige proces tot en met het inpakken) gebeurt volgens de hoogste ecologische richtlijnen. Bovendien heeft GOTS ook een belangrijke sociale insteek, wat betekent dat er wordt gelet op de arbeidsomstandigheden. Ecotex is zelf een GOTS-gecertificeerde webwinkel. Lees hier meer over GOTS.

Over het merk Serendipity

Serendipity Organics is een Deense ontwerpstudio die in 2003 werd opgericht en die zich heeft gespecialiseerd in baby- en kinderkleding, dameskleding en daarnaast een collectie beddengoed en kleinere accessoires heeft. Honderd procent biologische katoen en GOTS-gecertificeerd.

Serendipity stelt zich ten doel om tijdloze artikelen te maken, die langer dan een seizoen meegaan. Het bedrijf is GOTS-gecertificeerd, werkt alleen met biologische katoen en biologische wol en maakt twee collecties per jaar. Het is derhalve een voorbeeld van een 'slow fashion'-bedrijf. Serendipity ('toevalstreffer') is weliswaar een Deens bedrijf maar dat betekent tegenwoordig dat in het land van herkomst de ontwerpen worden gemaakt en dat de verkoop en marketing vanuit hier plaatsvindt. De productie vindt plaats in India, in GOTS-gecertificeerde bedrijven.

Alles zien van Serendipity

Bekijk hier alle artikelen van Serendipity in de Ecotex webshop

Maattabel Serendipity
Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Groen
Producent: Serendipity