Damesshirt met een opstaand boordje

HempAge
HA_DH895
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Mintkleurig shirt met een opstaand boordje

Mintkleurig shirt met lange mouwen en een elastisch opstaand boordje. Het shirt is gemaakt uit een jersey van hennep (55%) en biologische katoen (45%) en heeft een normale pasvorm ('normal fit'). Het gewicht van de stof is 200 gr/m2, een fijne kwaliteit. Het shirt is vegan.


Longsleeve van hennep/biokatoen met een opstaand boordje

Draagcomfort
Dit mintkleurige shirt is gemaakt van (biologische) katoen en hennep. Katoen is zacht, redelijk elastisch, heeft een goed vochtopnemend vermogen en voelt bijzonder prettig aan. In biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.
Hennep is een van de sterkste vezels die er zijn. De vezel voelt prettig aan en kan direct op de huid gedragen worden. Hennep heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is volledig biologisch afbreekbaar. Omdat de hennepvezel relatief weinig lucht bevat heeft hij relatief geringe isolerende eigenschappen. Daarom voelt hennep altijd koel aan. Het vochtopnemende vermogen van hennep is goed, en het staat vocht ook gemakkelijk weer af aan de buitenlucht.

Oorsprong van het materiaal
De hennep in deze stof werd geteeld in Noord-China, de biologische katoen is uit India. De garens en het doek zijn geproduceerd in China in een geintegreerd bedrijf (spinnen, breien/weven, confectie) dat op alle gebieden in het productieproces voldoet aan Europese standaarden. Producent HempAge is aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die eigenlijk geen natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom over het algemeen geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.
Biologische katoen wordt geteelt zonder gebruikmaking van schadelijke insecticiden of onkruidverdelgers. Genetische manipulatie is verboden.

Damesmaten HempAge
Materiaal: 55/45% hennep/biokatoen
Kleur: Mintgroen
Producent: HempAge