Blauwe haarband hennep en biokatoen

HempAge
HA_DH404_blueberry
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer
 • Specificaties

Blauwe haarband van hennep en biokatoen

Blauwe elastische haarband van hennep (55%) en biologische katoen (45%) die smal gedragen kan worden, maar die op hete zonnige dagen ook als hoofdbescherming kan dienen. Het artikel is gemaakt van een jersey in een melange-optiek en is vegan.
Zwart
Rood
Blauw

Materiaal en herkomst

Producent HempAge is al sinds de jaren 90 actief op het gebied van milieuvriendelijke textiel en met name hennep. Daarbij wordt nauw samengewerkt met hennepverwerkende bedrijven in China. De hennep die in de producten wordt verwerkt is allemaal van Chinese herkomst, de biologische katoen uit India. De productie van de kleding vindt doorgaans plaats in China.

Hennep voelt koel aan en is daarom een vezel die bijzonder geschikt is voor het maken van zomerkleding. Het draagcomfort is vergelijkbaar met linnen.

HempAge is aangesloten bij de Fair Wear Foundation (FWF). Elk jaar wordt gecontroleerd in hoeverre de bij de FWF aangesloten bedrijven hun verantwoordelijkheid op sociaal gebied werkelijk nemen en HempAge behoort daarin tot de 'Koplopers'. Deze categorie, schrijft de FWF op haar website, is voor bedrijven die het uitzonderlijk goed doen en zijn voorbeelden van "de beste praktijk in complexe zaken als beloning en vrijheid van associatie."

Over de wijze waarop in de Chinese bedrijven hennep en katoen wordt verwerkt kan je meer lezen in deze blog.

Verzorging kleding van of met hennep

Zoals ook het geval is bij andere natuurlijke textielvezels (bijv. zijde of wol) dienen producten met hennep zorgvuldig gewassen te worden, mede om de levensduur ervan te verlengen. Een aantal tips:

 • Fijnwassen op 30 graden is het beste, centrifugeren op de laagste stand
 • Alleen wasmiddelen zonder bleek gebruiken
 • Kleding met wol of zijde bij voorkeur op de hand te wassen.
 • Geen wasdroger gebruiken
 • Probeer bij een eventuele voorbehandeling (bijvoorbeeld bij een sterke verontreiniging) een sterke wrijving te vermijden
 • Gebreide artikelen waar mogelijk liggend drogen en vervolgens in vorm trekken 
Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: Blauw
Fabrikant: HempAge