Zwarte shorts van biologische katoen

Living Crafts
LC_4308_zwart
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer
 • Specificaties

Zwarte shorts van 100 procent biologische katoen

Shorts met korte pijpjes en zonder zijnaden

Zwarte damesshorts van 100% biologische katoen, gemaakt uit een fijne ribkwaliteit die zorgt voor elasticiteit en flexibiliteit. Het artikel heeft geen zijnaadjes, maar wel rib-boordjes. Een eenvoudig maar comfortabel model, dat wat hoger zit. Het materiaal is geverfd met eco- en huidvriendelijke kleurstoffen, conform de GOTS-certificering.

 • GOTS-gecertificeerd
 • Fijna ribkwaliteit
 • Ook in grotere maten

LC4308 zwart - Zwarte damesshorts van 100% biologische katoen

Draagcomfort
Elastaan, een elastische synthetische vezel waar veel mensen allergisch voor zijn, is in deze zwarte shorts niet toegepast. De elasticiteit wordt hier verkregen door de speciale breitechniek met een fijn ribbeltje.
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. In de biologische landbouw wordt ook gelet op een beter watermanagement en op het gezond houden van de grond door wisselteelt en door compostering van het plantaardige materiaal dat niet wordt gebruikt. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze BH is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen (spinnen, breien, veredeling, confectie) wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpakafdeling. Het betekent ook dat deze slip met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen in de Dark Rose-kleur is geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS.


    Verzending

 • Van alle artikelen die op de site staan houden we in principe voorraad.
 • Normaliter worden bestellingen die voor 15.00 uur worden geplaatst nog diezelfde dag verstuurd.
 • Als het artikel op deze pagina tijdelijk uitverkocht is maar verwachten we dit binnen vijf of zes werkdagen weer op voorraad te hebben, dan stellen we de zending uit tot we alles in een keer kunnen sturen.
 • Sowieso nemen we even contact op als artikelen niet direct leverbaar zijn.
Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Zwart
Fabrikant: Living Crafts
Gerelateerde Producten