Zwarte single jersey van tencel en elastaan

Ecological Textiles
ET_TKS002_7 black
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwarte single jersey van tencel met 4% elastaan

Stretchy single jersey van tencel en elastaan

Deze comfortabele, gladde en zeer zachte stof valt mooi en kan direct op de huid worden gedragen. Met een gewicht van 190 gr/m2 is deze single jersey perfect geschikt voor het maken van T-shirts, overhemden, ondergoed, rokken en jurken.
Tencel-filamentgarens zijn gemaakt van hout. Het verschil met andere viscoses is dat het productieproces plaatsvindt in een gesloten systeem. De garens zijn zijdezacht en de stoffen die ervan worden gemaakt hebben een luxe uitstraling.

  • zacht
  • luxueuze uitstraling
  • veel toepassingen

Kleuren van deze stof

Witte single jersey van tencel en elastaan
Zwarte single jersey van tencel en elastaan

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKS002_7 black
Samenstelling: 96/4% tencel/elastaan
Breedte: 155 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Stofsoort: single jersey
Krimp: max ca 6-7% in breedte en lengte
Gewicht: 190 gr/m2
Wasvoorschrift:

Verdere materiaalinfo


Draagcomfort
Tencel is zacht en glad. Daarom wordt het soms vergeleken met zijde. Het voelt prettig aan en kan direct op de huid worden gedragen.

Herkomst van de materialen
Tencel is een door mensen gemaakte vezel, feitelijk een soort viscose die is gemaakt van eucalyptushout.  Volgens Lenzing, de Oostenrijkse firma die tencel ontwikkelde, wordt het eucalyptushout conform FSC-normen geteeld. De stof is in Turkije gebreid en afgewerkt.

Ecologie
Het eucalyptushout waarvan tencel wordt gemaakt, wordt chemisch verpulpt, zoals dat ook gebeurt bij andere viscose. Het baanbrekende aan tencel is dat dit gebeurt in een nagenoeg gesloten systeem. Volgens Lenzing, de Oostenrijkse firma die tencel ontwikkelde, worden de gebruikte chemicaliĆ«n voor 99% hergebruikt. Tencel laat zich bijzonder gemakkelijk verven, wat verfstof en water bespaart.

Samenstelling: 96/4% tencel/elastaan
Gewicht: 190 gr/m2
Kleur: Zwart