Oranje sokken van Donegal wol

Avoca
AV-orange-teal
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

One-size sokken van Donegal-wol

Stijlvolle damessokken in een oranje kleur en gemaakt van zogenoemde Donegal-wol, een stevig en robuust soort garen dat wordt gemaakt in het gelijknamige Ierse graafschap. Het is echte 'sokkenwol', dus wat grover en wellicht ook sterker.

Kenmerkend voor de Donegal-garens en de producten die ervan worden geweven of gebreid zijn de kleine anderskleurige vlokjes wol die zijn meegesponnen. Soms betreft het kleurnuances, soms geheel afwijkende kleuren. In de sokken zelf manifesteert zich dit als kleine kleurige vlekjes.
Een ander Iers merk, Avoca, heeft van deze garens sokken gebreid. Deze sokken zijn gebreid in een brede rib die de sokken met name in de breedte bijzonder rekbaar maakt. Ook in de lengte is de sok rekbaar, waardoor hij geschikt is voor meerdere maten. De hakken en teenstukken hebben een contrasterende blauwgroene kleur. Perfect om te chillen maar ook voor een wandeling.

Avoca heeft de sokken 'one-size' gebreid. Van de top van het teenstuk naar het midden van de hak is de lengte ca. 20 cm.

  • 100% Donegal-wol
  • Brede rib
  • Contrasterende kleuren
Materiaal: 100% wol
Kleur: Oranje
Producent: Acoca