Zwart-grijs herenvest van wol

Island Wollparadis
IW_5101_54_05
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Herenvest van honderd procent wol

Herenvest van honderd procent wol en met een over de bovenarmen, schouders en rug doorlopend dessin. De kraag kan tot een col worden dichtgeritst, de mouwen zijn afgewerkt met een boordje. Het artikel is gebreid van wat dikkere garens en zal je goed warm houden. De kleur is antraciet en met een grijs gemeleerd bovenste deel. Het vest is gemaakt van Europese wol, afkomstig van het Gotlandschaap dat vooral in Zweden (en dan met name op het eiland Gotland) wordt gehouden. Het breien en confectie werd gedaan in Litouwen.

  • Gotlandwol
  • Dessin
  • Made in EU

Ecologie

Wol is een puur natuurproduct, in dit geval afkomstig van Europese schapen. De dieronvriendelijke praktijk van het mulesing komt buiten AustraliĆ« niet voor en staat dus ver af van de wol die in dit vest is gebruikt. 

In de productiefase (het spinnen of breien) is het energie- en waterverbruik niet groter dan dat van andere natuurlijke vezels, maar de echte winst boekt wol tijdens de gebruikersfase. Een vest als dit hoeft niet of slechts zeer zelden gewassen te worden, strijken is evenmin nodig. De ecologische voetafdruk van kleding wordt voor een belangrijk deel bepaald in de zogenaamde gebruikersfase, en juist daar scoort wol hoog. Daar komt bij dat wollen kleding over het algemeen lang wordt gedragen, vaak meer dan tien jaar. Is een artikel uiteindelijk toch aan het eind van zijn leven, dan is het gemakkelijk te hergebruiken. Anders dan artikelen die bestaan uit een menging van materialen, is dit vest immers 'monomateriaal'.

Maten IW 5101-54-05
Materiaal: 100% scheerwol
Kleur: Zwart/grijs
Fabrikant: Island Wollparadis