Dames ondershirt van wol en zijde

Living Crafts
LC_4703
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwart dames ondershirt van wol/zijde

Draagcomfort en warmte gegarandeerd. Deze longsleeve is gemaakt van hoogwaardige biologische wol (70%) in een menging met zijde (30%). Een materialenmix die ademt en in hoge mate warmte- en vochtregulerend is. Perfecte thermo-eigenschappen uit de natuur zelf. Het shirt heeft geen zijnaden en een V-hals die is afgewerkt met een fijn elastisch kantje.

  • Hoogwaardige natuurlijke materialen
  • Warm en ademend
  • Geen storende zijnaden

Damesshirt van wol en zijde

Draagcomfort
Deze wol van de fijnste kwaliteit (merino) en in een menging met zijde, kan direct op de huid worden gedragen. Ondergoed van wol en zijde ondersteunt een gezond huidklimaat. Wol is de meest elastische natuurlijke vezel, heeft een goed isolerend vermogen en draagt eraan bij dat de lichaamstemperatuur op een prettig niveau blijft. Daarnaast neemt wol gemakkelijk lichaamsvocht op en geeft het dit ook weer gemakkelijk af aan de lucht.

Herkomst van het materiaal
Voor dit zwarte ondershirt is merinowol gebruikt, afkomstig van het merinoschaap. Merinowol wordt bijzonder gewaardeerd om zijn fijnheid en zachtheid. De merinowol in dit artikel komt uit Zuid-Amerika (vaak Uruguay) en is van biologische herkomst. In biologische veeteelt is er onder andere extra aandacht voor dierenwelzijn. Mulesing is daarbij verboden.
De zijde is 'conventioneel'. GOTS-gecertificeerde biologische zijde is weliswaar op de markt, maar in slechts zeer geringe hoeveelheden.
Het artikel is 'Made in Europe'. Dat wil zeggen dat het in Europa is geconfectioneerd, dat de wol hier wasbaar is gemaakt, en ook dat het verven hier plaatsvond.

GOTS-gecertificeerd
Dit artikel is door GOTS-gecertificeerd als 'Made with Organic'. Deze kwalificatie heeft te maken met de materiaalsamenstelling. Ondergoed dat voor minstens 92% wordt gemaakt van biologisch gecertificeerde materialen krijg de kwalificatie 'Organic'. Omdat in dit artikel 30% niet gecertificeerde zijde is verwerkt, is het gecertificeerd als 'Made with Organic'.
 


WASBARE WOL

Wolvezels zijn net als mensenharen niet glad maar hebben een ruw oppervlak van microscopisch kleine schubjes. Door wol in zeepwater te wassen (een proces van beweging, schuren en wringen) gaan deze kleine schubjes als het ware in elkaar haken, met als gevolg dat het artikel kan krimpen en vervilten. Daarom kunnen de meeste artikelen van wol alleen op de hand en zeer voorzichtig worden gewassen.
Om wollen kleding toch machinewasbaar te maken, zijn er technieken ontwikkeld om de wolvezels gladder te maken zodat de vezeltjes niet in elkaar gaan haken. De meest gebruikte methode is een behandeling met chloor waarna er een coating om de vezels wordt aangebracht, feitelijk een soort plastic. Dat is niet alleen een vervuilend proces, de vraag is ook in hoeverre dan nog sprake is van een natuurproduct. In ieder geval is deze techniek is niet toegestaan voor biologisch gecertificeerde producten.
Daarvoor in de plaats zijn er nu echter ook een milieuvriendelijke methodes ontwikkeld waarmee wol wasbaar kan worden gemaakt en die ook past binnen de GOTS-standaard. Deze methode ('Superwash') is op de wol in dit artikel toegepast, waardoor dit in de machine kan worden gewassen (wolwasprogramma 30 graden).


Materiaal: 70/30% biologische wol/zijde
Kleur: Zwart
Producent: Living Crafts