Single jersey van biologische wol

Ecological Textiles
ET_NK006_natural
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige single jersey van biologische wol

Fijne wol-jersey in de naturelkleur, geproduceerd in de EU van Zuid-Amerikaanse merinowol.

De wol is afkomstig uit biologische schapenhouderij, in dit geval in Uruguay (Zuid-Amerika). Biologische schapenhouderij betekent onder andere dat extra aandacht wordt besteed aan dierenwelzijn. De wol is gegarandeerd 'mulesingvrij'. De praktijk van het mulesing komt niet voor in Zuid-Amerika en is sowieso niet toegestaan in biologische veeteelt. Het doek is geheel binnen de EU geproduceerd. Het spinnen gebeurde in Polen, breien in Belgiƫ en de finish in Belgiƫ. Het doek is gebreid in een tube met een breedte van 67,5 cm.

Merinowol is de zachtste en fijnste wol die beschikbaar is. De wol in deze single jersey heeft een fijnheid van slechts 19 micron, wat betekent dat de stof direct op de huid gedragen kan worden en hij geschikt is voor bijvoorbeeld nacht- of onderkleding.

De wol is machinewasbaar gemaakt met de zogenaamde plasmatechnologie ('superwash'), een methode die ook binnen de GOTS-certificering voor biologische textiel is toegestaan.


Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_NK006_natural
Samenstelling: 100% biologische wol
Breedte: 135 cm.
Gewicht: 150 gr/m2
Krimp: max. 5% in lengte en breedte
Wasvoorschrift:

Wasvoorschrift
Machinewasbare wol

Een wolvezel is van nature niet glad maar heeft een schubbige structuur. Bij wrijving en als gevolg van snelle temperatuurswisselingen gaan deze schubjes verder naar buiten staan en haken dan in elkaar. Het gevolg is dat de wol kan krimpen en vervilten. Met name in de wasmachine kan dit snel gebeuren. Om de wol beter en gemakkelijker wasbaar te maken, zijn verschillende methodes bedacht die er allemaal op neerkomen dat de vezels glad worden gemaakt.

Deze jersey is machinewasbaar gemaakt met de zogenoemde plasma-technologie, ook wel Superwash genoemd. In dit proces wordt de wolvezel glad gemaakt door elektronen, ionen en vrije radicalen. Het is een schone techniek die ook binnen de GOTS-certificering is toegestaan.

De meest gebruikte techniek om de wol machinewasbaar te maken is de zogenaamde Hercosett-techniek, een vervuilende methode waarbij krachtige synthetische middelen worden gebruikt om de vezel glad te maken, waarna deze wordt 'afgesloten' met een speciaal polymeer. Daarna gaat er nog een zachtmaker overheen. Wol die met deze methode machinewasbaar is gemaakt, komt niet in aanmerking voor een biologische certificering vanwege het gebruik van vervuilende en potentieel gevaarlijke middelen zoals AOX. Ook het hoge waterverbruik bij deze techniek is een punt van kritiek.

Materiaal: 100% biologische wol
Gewicht: 150 gr/m2
Kleur: Naturel