Grijsblauw dames T-shirt van hennep en biokatoen

HempAge
HA_DH216 smoke
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Grijsblauw T-shirt van hennep en biologische katoen

Grijsblauw dames T-shirt van hennep en biologische katoen

Shirt van hennep (55%) en biologische katoen (45%) met korte mouwen en een fraai afgewerkte 'ingerolde' kraag. De kleur is smoke is een vergrijsd lichtblauw. Huidvriendelijk en met een prettig draagcomfort. Het shirt is gemaakt van een lichte, zomerse stof (175 gr/m2), heeft een normal fit en is vegan.


Dames T-shirt van hennep en biologische katoen

Draagcomfort

Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, heeft een goed vochtopnemend vermogen en voelt bijzonder prettig aan. In biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.Hennep is een van de sterkste vezels die er zijn. De vezel voelt prettig aan en kan direct op de huid gedragen worden. Hennep heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is volledig biologisch afbreekbaar. Omdat de hennepvezel relatief weinig lucht bevat heeft hij relatief geringe isolerende eigenschappen. Bijgevolg voelt hennep altijd koel aan. Het vochtopnemende vermogen van hennep is goed, en het staat vocht ook gemakkelijk weer af aan de buitenlucht.

Oorsprong van het materiaal
De hennep voor dit 'berry'-kleurige shirt werd geteeld in Noord-China, de biologische katoen is uit India. De garens en het doek zijn geproduceerd in China in een spinnerij/breierij die op alle gebieden in het productieproces voldoet aan Europese standaarden. Het merk HempAge is aangesloten bij de Fair Wear Foundation, en verplicht zich zo tot het handhaven van een hoge sociale standaard in de productieketen.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die eigenlijk geen natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom over het algemeen geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.
Biologische katoen wordt geteelt zonder gebruikmaking van schadelijke insecticiden of onkruidverdelgers. Genetische manipulatie is verboden.

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: Smoke
Fabrikant: HempAge
Gerelateerde Producten