Blauwe heren hoody van biologische katoen

Continental Clothing
CC_EP61_denim_hr
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Blauwe hoody van biokatoen

Blauwe hoody van biologische katoen
Hoody van honderd procent biologische katoen in een vergrijsde denim-kleur, met raglanmouwen en zakken aan de zijkant. Het artikel heeft een stevig koord in de capuchon en boordjes aan de mouwen en aan de onderkant. De sweatstof is aan de binnenzijde geruwd en heeft een mooie dikte (gewicht: 320 gr. per vierkante meter). GOTS-gecertificeerd en fair gemaakt. Het artikel is unisex, bekijk de maten onder het tabblad 'Meer'.
  • Raglanmouwen
  • Stevige sweatstof
  • 100 procent biologische katoen

Herkomst van de materialen
Deze hoody is gemaakt van Indiase biologische katoen en is daar ook verder verwerkt: spinnen, breien, verven en confectie zijn samengebracht in één bedrijf (verticale integratie) in Tamil Nadu, Zuid-India. De hoody is donkerblauw geverfd met milieuvriendelijke kleurstoffen, die voldoen aan de eisen van de biologische GOTS-standaard. Het gebruik van hulpstoffen die bekend zijn als allergeen zijn door GOTS niet toegestaan.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan. In de productie van deze pullovers wordt tevens veel aandacht besteed aan de CO2-reductie.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze hoody is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Daarnaast heeft het merk (Continental Clothing) de gedragscode van de Fair Wear Foundation getekend, wat betekent dat wordt toegezien op een goed sociaal beleid in de fabrieken en ateliers waar de kleding wordt geproduceerd. Dus: geen kinderarbeid of gedwongen arbeid, goede arbeidsomstandigheden, en faire beloning.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Blauw
Fabrikant: Continental Clothing
Gerelateerde Producten