Ecru T-shirt van biologische katoen

Continental Clothing
CC_EP01_ecru
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Ecru T-shirt van biologische katoen

Klassiek T-shirt van biologische katoen in een recht model, korte mouwen en in een ecru-kleur. Dit shirt is klimaatneutraal gemaakt. Het gewicht van de jersey is 155 gram per vierkante meter, een middelzware kwaliteit.

  • GOTS-gecertificeerd
  • Ongeverfd en ongebleekt
  • Unisex

Kleuren van dit artikel

Wit
Ecru
Grijsmelange
Mango
Rood
Faded denim
Navy
Zwart

Ecru T-shirt van biologische katoen
Ecru T-shirt van biologische katoen

Herkomst van de materialen

Dit T-shirt is gemaakt van Indiase biologische katoen en is daar ook verder verwerkt: spinnen, breien, verven en confectie zijn samengebracht in één bedrijf (verticale integratie) in Tamil Nadu, Zuid-India. Als bij de productie hulpstoffen nodig zijn, dan moeten die voldoen aan de eisen van de biologische GOTS-standaard. Het gebruik van hulpstoffen die bekend zijn als allergeen zijn door GOTS niet toegestaan.

Ecologie

Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan. In de productie van deze shirts wordt tevens veel aandacht besteed aan de CO2-reductie.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze top is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Daarnaast heeft het merk (Continental Clothing) de gedragscode van de Fair Wear Foundation getekend, wat betekent dat wordt toegezien op een goed sociaal beleid in de fabrieken en ateliers waar de kleding wordt geproduceerd. Dus: geen kinderarbeid of gedwongen arbeid, goede arbeidsomstandigheden, en faire beloning.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Ecru
Fabrikant: Continental Clothing