Damessokken van biologische katoen

Grödo
GD_32102_jeans
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Blauw-groen gestreepte damessokken van biologische katoen

Blauw-groen gestreepte damessokken van biokatoen

Sokken van biologische katoen (98%). In het boordje is 2% elastaan ingebreid om de sokken in model te houden. Ook is op deze sokken de speciale ketteltechniek toegepast, waardoor de naden aan de tenen en hakken bijzonder plat zijn, wat voorkomt dat ze gaan irriteren. GOTS-gecertificeerd.

  • Zachte biologische katoen
  • Streepdessin
  • Platte naden
  • GOTS-gecertificeerd

Productspecificaties

Samenstelling: 98/2% biologische katoen/elastaan
Kleur: jeansblauw en groen
Model: korte sokken
Fabrikant: Grodo
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Verdere materiaalinfo


Draagcomfort

Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde sokken van katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie

Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan. De sokken zijn groen/blauw geverfd met eco- en huidvriendelijke kleurstoffen.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze sokken zijn GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de paktafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 98/2% biologische katoen/elasthaan
Kleur: jeans/kiwi
Fabrikant: Grödo
Reinigen: 30 graden
Keurmerk: GOTS