Damessokken van biologische katoen

Grödo
GD_32102_oleander GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Oleanderkleurige gestreepte damessokken van biologische katoen

Gestreepte damessokken in oleanderkleur

Sokken van biologische katoen (98%). In het boordje is 2% elastaan ingebreid om de sokken in model te houden. Deze damessokken zijn gebreid in een oleanderkleurig streepjesdessin. Boordje, hakken en tenen zijn afgewerkt in een uni-kleur. De naden van deze sokken zijn geketteld (afgekant), een techniek die ervoor zorgt dat ze extra plat zijn, wat voorkomt dat ze gaan irriteren. Het artikel is GOTS-gecertificeerd.

  • Zachte biologische katoen
  • Streepdessin
  • Platte naden
  • GOTS-gecertificeerd

Productspecificaties

Samenstelling: 98/2% biologische katoen/elastaan
Kleur: oleander
Model: korte sokken
Fabrikant: Grodo
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Verdere materiaalinfo

Draagcomfort

Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde sokken van katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie

Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan. De sokken zijn in de oleanderkleur geverfd met eco- en huidvriendelijke kleurstoffen.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze sokken zijn GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de paktafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 98/2% biologische katoen/elastaan
Kleur: oleander/braam
Fabrikant: Grödo