Set van drie witte T-shirts van biologische katoen

Continental Clothing
CC_EP01_wit_3
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Wit T-Shirt van biologische katoen, set van drie stuks

Set van drie T-shirts van witte biologische katoen in een recht model en met korte mouwen. Dit shirt is klimaatneutraal gemaakt. De jersey weegt 155 gram per vierkante meter, een middelzware kwaliteit. Een echte klassieker!

Kleuren van dit artikel

Wit
Ecru
Grijsmelange
Mango
Rood
Faded denim
Navy
Zwart

Herkomst van de materialen
Dit T-shirt is gemaakt van Indiase biologische katoen en is daar ook verder verwerkt: spinnen, breien, veredeling en confectie zijn samengebracht in één bedrijf (verticale integratie) in Tamil Nadu, Zuid-India. Katoen heeft van nature een ietwat gelige kleur, de witte kleur wordt bereikt door bleken. Conform de GOTS-standaard gebeurt dit milieuvriendelijk met zuurstof. Het gebruik van hulpstoffen die bekend zijn als allergeen zijn door GOTS niet toegestaan.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan. In de productie van deze shirts wordt tevens veel aandacht besteed aan de CO2-reductie.


GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze top is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Daarnaast heeft het merk (Continental Clothing) de gedragscode van de Fair Wear Foundation getekend, wat betekent dat wordt toegezien op een goed sociaal beleid in de fabrieken en ateliers waar de kleding wordt geproduceerd. Dus: geen kinderarbeid of gedwongen arbeid, goede arbeidsomstandigheden, en faire beloning.

Kijk voor meer info over biologische katoen en andere textiele 'grondstoffen' op onze materialenpagina.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: wit
Fabrikant: Continental Clothing
Reinigen: 30 graden
Keurmerk: GOTS
Gerelateerde Producten