Molton van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW017_0_off
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Witte molton van biologische katoen

Superzachte molton van biologische KATOEN in een natuurwitte kleur. Deze molton is aan beide kanten geruwd en voelt hierdoor superzacht aan. Te gebruiken voor het maken van luiers, omslagdoeken en vulling voor quiltdekentjes. Deze katoen is gecertificeerd volgens de wereldwijde GOTS standaard. Die staat voor biologische en fairtrade productie.

Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Vraag bij twijfel een staal aan:


Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW017_0 GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: molton
Krimp: ca 1%
Gewicht: 300 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Egeische biologische katoen

Als de katoen niet is gemengd met een ander materiaal (bijvoorbeeld hennep) werkt Ecotex vooral met biologische katoen uit Turkije, en dan met name uit het gebied rond de Egeische zee. Waarom juist deze katoen?

1) De hoge kwaliteit. De Egeische katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede verwerkingsmogelijkheden en mooie kleur.

2) Turkse biologische katoen is gegarandeerd vrij van genetische manipulatie omdat dit in Turkije wettelijk verboden is. Als gevolg daarvan heeft de Turkse biologische katoen nooit te maken gehad met schandalen waarbij GMO werd aangetroffen in biologisch gecertificeerde stoffen (dit in tegenstelling tot India).

3) Turkije is wereldwijd de tweede producent van biologische katoen en heeft een grote verwerkende industrie. Dat betekent dat de katoen in Turkije zelf kan worden verwerkt. Voor ons telt ook mee dat Turkije dichterbij is dan India. Beide factoren leiden tot lagere transportkosten en een lagere CO2 uitstoot.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: wit
Breedte: 160 cm
Gewicht: 310 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: 30 graden fijnwassen
Keurmerk: GOTS
Gerelateerde Producten