Hoody van biologische wol

Engel
EN_584422_zwart
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Zwarte hoody van biologische wol

Hoody van dikke wolfleece, met een stevige ritssluiting die doorloopt tot onder de kin en twee in een naad verwerkte zakken aan de zijkant. Het vest is getailleerd maar de pasvorm is toch ruim.
Dit wol-fleece wordt gemaakt door de gesponnen wol eerst te breien tot een doek, en dit vervolgens te vervilten. Door het vervilten wordt een dikkere, stevigere kwaliteit bereikt die ook een grotere waterafstotendheid heeft.

  • Dikke wolfleece uit biologische veeteelt
  • Getailleerd
  • Bijzonder comfortabel
  • IVN-gecertificeerd

Over de wol van deze hoody

Wol is een proteïnevezel die lijkt op menselijk haar en wordt al sinds de prehistorie gebruikt om kleding van te maken. Wol werkt vochtregulerend: het kan tot een derde van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. Daarnaast is wol isolerend en ademend, van nature vuilafstotend en regenereert het zichzelf door te luchten. 
Deze hoody is gemaakt van merinowol (van het merinoschaap) een kwaliteit die bijzonder wordt gewaardeerd om zijn fijnheid en zachtheid. De merinowol van dit vest komt uit Zuid-Amerika (Patagonië). Door de extreme temperaturen op de Patagonische vlaktes is de wol van de merinoschapen daar dichter en kroeziger, en wordt daarom door velen hoger gewaardeerd dan de Australische merinowol. Ook de in Australië veel toegepaste praktijk van het 'mulesing' komt in Patagonië niet voor.
Voor het verven gebruikt producent Engel Natur uitsluitend reactieve kleurstoffen, die bijzonder goed aan de vezel hechten en bekend staan om hun hoge lichtechtheid. De wol is op een milieuvriendelijke manier (Naturetexx-methode) machinewasbaar gemaakt.

Engel Natur: voorbeeldig en consequent

Engel Natur, gevestigd in het stadje Pfüllingen aan de voet van de Schwäbische Alb (een middelgebergte in Z-W Duitsland), is al ongeveer 35 jaar een van dé voorbeelden van een bedrijf dat consequent en voorbeeldig biologische grondstoffen gebruikt voor zijn producten. Engel Natur doet niet alleen ontwerp en verkoop, maar heeft ook een eigen productie-afdeling, een breierij. Directeur Gabriele Kolompar is een van de pioniers van het werken met biologische grondstoffen voor kleding en een van de drijvende krachten achter de Global Organic Textile Standard (GOTS). 

Materiaal: 100% merinoswol
Kleur: zwart melange
Fabrikant: Engel
Reinigen: 30 graden handwas
Keurmerk: IVN
Gerelateerde Producten