FG_323_9 donkerblauw - 100% biologische wol - plantaardig geverfd - Nm 4/2- 100 gr/200 mtr

Donkerblauw wollen brei-en haakgaren

Filges
FG_323_09
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Plantaardig blauw geverfd garen van biologische wol

Garen van biologische wol, plantaardig blauw geverfd met indigo
Dit biologisch wollen garen is met plantaardige kleurstoffen indigoblauw geverfd in een ambachtelijke ververij in Duitsland. De wol is biologisch gecertificeerd met het Bioland keurmerk en is afkomstig van biologische schapenhouderij in Duitsland. Het garen is opgemaakt in strengen met een gewicht van 90-100 gram.
Dit tweedraads garen kan gebreid worden met naalden nummer 3. De looplengte van 100 gram is 200 meter. We adviseren op 10 cm 16 steken en 25 rijen. Voor een trui in maat 38 is ongeveer 600 gram nodig.


Productspecificaties

Artikelnummer: FG_323-9
Samenstelling: 100% biologische wol
Gewicht streng: 90-100 gram
Looplengte: ca. 200 meter
Naalden: nummer 3
Wasvoorschrift:


Ecologie
De wol is afkomstig van schapen uit biologische veeteelt. De dieren worden daarin bijvoorbeeld niet preventief behandeld met chemicaliƫn tegen parasieten als luizen of vlooien. De dieren worden niet opgesloten maar moeten als er sprake is van stallen altijd naar buiten kunnen, mulesing is verboden en het aantal schapen dat wordt gehouden mag niet groter zijn dan het land kan hebben. M.a.w.: het mag de grond niet uitputten.

De kleurstof
Indigo is de klassieke kleurstof om blauw te verven. Indigo is aanwezig in meerdere planten. In Europa is wede (isatis tinctoria) de belangrijkste, maar deze garens zijn geverfd met tropische indigo. Met name het verven van wol geeft bijzonder goede resultaten. Indigo dringt tijdens het verfproces tot diep in de textielvezels door en is bekend om zijn hoge was- en lichtechtheid.

Materiaal: 100% biologische wol
Kleur: donkerblauw
Fabrikant: Filges
Reinigen: 30 graden wolwas
Keurmerk: Bioland