Brei- en haakgaren van biologische katoen

Austermann
AU_8299_05_linnen
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Linnenkleurig brei-en haakgaren van biologische katoen

Beige breigaren van biologische katoen

GOTS-gecertificeerd breigaren van huidvriendelijke biologische katoen in een beige kleur die lijkt op naturelkleurige linnen. Het garen is zachtgetwijnd en enigszins luchtig. Het kan worden gebreid met naalden nummer 2,5 tot 3,5 gebreid worden. Op een bolletje van 50 gram zit 180 meter. Voor een damestrui met lange mouwen is in maat 38 ongeveer 400 gram nodig. Voor een babypakje in maat 74 is ongeveer 150 gram nodig.

  • linnenkleurig
  • zachtgetwijnd
  • GOTS-gecertificeerd

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen en is huidvriendelijk. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan.
Dit garen is in een beige 'linnen' kleur geverfd met milieu- en huidvriendelijke kleurstoffen. Verfstoffen die bekend staan als allergeen, zijn niet toegestaan binnen de GOTS-certificering.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit garen is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de paktafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: linnen
Fabrikant: Austermann
Reinigen: 30 graden fijnwassen
Gerelateerde Producten