Stonewashed hennep canvas in kleur Summersky

Ecological Textiles
ET_H038_summersky
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Gordijnstof of meubelstof van grijsblauwe hennep

Mooie, zware kwaliteit interieurstof van honderd procent hennep, geverfd in een blauwe kleur 'summersky'. Met een gewicht van 550 gram per vierkante meter is dit materiaal ideaal om gordijnen van te maken, om meubels te stofferen of om er bijvoorbeeld kussens van te maken. Het bijzondere uiterlijk van de stof is onder andere bereikt door deze een lichte stonewash behandeling te geven.


Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_H038_Summersky
Samenstelling: 100% hennep
Breedte: 140 cm.
Gewicht: 550 gram/vierkante meter
Krimp: ca. 3%
Wrijfweerstand: > 35000
Lichtechtheid: >5
Wasvoorschrift:

Wasvoorschriften


Over deze hennep

Hennep wordt in Europa steeds meer verbouwd, maar helaas is dat (nog) nauwelijks het geval voor toepassingen in de textiel. Niet omdat er geen vraag naar is, integendeel, maar omdat de verwerkende industrie (met name het spinnen) hier nagenoeg verdwenen is. Daarom komt bijna alle hennep tegenwoordig uit China en wordt deze daar ook tot garen gesponnen. Deze canvas is echter in Europa geweven en verder verwerkt. Daartoe behoort ook de stonewash die de stof een heel eigen karakter geeft.
Deze canvas is perfect geschikt als meubelstof. De wrijf- of slijtweerstand ('abrasie') die is gemeten met de Martindale-test toont zeer goede waarden, en dat geldt ook voor de lichtechtheid.
Canvas als deze is een hoogwaardige interieurstof die vrij is van microplastics en PFAS.

Materiaal: 100% hennep
Gewicht: 550 gr/m2
Kleur: Summersky
Gerelateerde Producten