Naturelkleurige herensokken van biologische wol

Grödo
GD_54088_h_naturel
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige sokken van biologische wol

Naturelkleurige sokken van 100% biologische scheerwol, en GOTS-gecertificeerd. Deze van fijne garens gebreide sokken voelen zacht aan, zijn warm en toch ook ademend. Het fijne rib-breisel geeft de nodige rek en zorgt er tevens voor dat alles goed op zijn plaats blijft zitten.
De naden zijn 'geketteld', een techniek die zorgt voor extra platte naden aan de tenen en hakken, wat voorkomt dat ze gaan irriteren.

  • Hoge natuurlijke vochtopname
  • Extra flexibiliteit door ribbel
  • Platte naden
  • GOTS-gecertificeerd

De sokken zijn GOTS-gecertificeerd. Deze certificering is je garantie dat de wol afkomstig is van biologische schapenhouderij, waar extra zorg wordt besteed aan dierenwelzijn. Daarnaast betekent dit dat in de volledige (lange) productieketen is gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen. De sokken zijn gemaakt van naturelkleurige garens, dat wil zeggen dat deze niet zijn geverfd en niet zijn gebleekt.

Materiaal: 100% wol
Kleur: Naturel
Ontwerp: Korte sokken
Fabrikant: Grödo
Wasvoorschrift: Fijnwas, 30 graden. Bij voorkeur handwas
Maatvoering: EU Schoenmaten

Onderhoud van deze sokken

Wol is een proteïnevezel (lijkend op menselijk haar) waarvan perfect kleding kan worden gemaakt. Een belangrijk voordeel van de toepassing in sokken is dat wol tot 33 procent van zijn eigen gewicht kan opnemen zonder nat aan te voelen. In contact met zweet krijgt het een lagere pH-waarde die de ontwikkeling van bacteriën tegengaat. Dit zijn eigenschappen die er onder andere voor zorgen dat je niet zo snel blaren krijgt als je wollen sokken draagt.
Ideaal is om wollen sokken niet langer dan één dag te dragen en ze daarna twee dagen te luchten, liefst in de buitenlucht. Omdat wol een vezel is die zichzelf regenereert, hoeven ze slechts sporadisch gewassen te worden als je ze op deze manier draagt en lucht.

Materiaal: 100 procent wol
Kleur: naturel
Model: korte sokken
Design: eenkleurig