Witte hennep canvas

Ecological Textiles
ET_H021 offwhite
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Fijne witte hennep-canvas

Stevige maar fijne canvas in een witte kleur voor het maken van jasjes, kussens of voor meubelstof.

Gladde en licht glanzende canvas van honderd procent hennep. Canvas is wat vaster geweven dan de meeste kwaliteiten en heeft specifieke eigenschappen als een hoge weerstand tegen zonlicht. Het is een sterke stof die ook lang in vorm blijft. Met een gewicht van 390 gr/m2 is dit hennep doek perfect voor het maken van jasjes, maar bijvoorbeeld ook voor tassen of gordijnen. Het doek is geweven in een platbinding.

  • honderd procent hennep
  • fijne canvas
  • sterk en veelzijdig
Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Vraag bij twijfel om een staal.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_H021 offwhite
Samenstelling: 100% hennep
Breedte: 140 cm.
Gebruikte techniek: geweven (platbinding)
Stofsoort: canvas
Gewicht: 390 gr/m2
Wasvoorschrift:

Draagcomfort
Hennep voelt prettig aan en kan direct op de huid gedragen worden. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt hennep altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht. Het is een bastvezel, die van nature weinig elastisch is. Een gevolg is dat weefsels met hennep eerder kreuken.

Herkomst van de materialen
De hennep komt uit Noord-China. Hier zijn ook de garens gesponnen en het doek geweven in een fabriek die is geassocieerd met de Fair Wear Foundation.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.

Materiaal: 100% hennep
Kleur: wit
Breedte: 140 cm