Zwart breigaren van biologische wol en linnen Biowollen breigaren met linnen in sepia kleur

Schoppel Wolle
SP_bio_zwart
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Biologisch brei-en haakgaren in zwart-melange kleur

Zacht vervilt breigaren van wol en linnen
Veel natuurlijker kan het niet worden. Dit zwarte garen is gesponnen van biologische merinowol (95%) en linnen (5%). De toevoeging van het linnen geeft nét een andere structuur waardoor je project een iets andere uitstraling en effect zal hebben. Het melange-effect is verkregen door de geverfde en ongeverfde ruwe wol te mengen voordat deze werd gesponnen. Op een bol van 50 gram zit 150 meter. Naalden nummer 2,5 tot 3,5 geven een mooi resultaat.
Het garen is GOTS-gecertificeerd.

Herkomst van de materialen
De wol is afkomstig uit Patagonië, de grote landstreek in Zuid-Amerika (Argentinië en Chili), een belangrijk gebied voor de schapenhouderij. De gebruikte wol komt van het merinoschaap en staat bekend als de fijnste en zachtste kwaliteit. Deze schapen komen uit biologische veeteelt.
Het linnen komt uit Frankrijk. Linnen wordt gesponnen van het vlasplantje en de streek tussen Parijs en Amsterdam is mondiaal het belangrijkste gebied van de vlasteelt.

Ecologie
De wol is afkomstig van schapen uit biologische veeteelt. De dieren worden daarin bijvoorbeeld niet preventief behandeld met chemicaliën tegen parasieten als luizen of vlooien. De dieren worden niet opgesloten maar moeten als er sprake is van stallen altijd naar buiten kunnen, mulesing is verboden en het aantal schapen dat wordt gehouden mag niet groter zijn dan het land kan hebben. M.a.w.: het mag de grond niet uitputten. De wol is met milieu- en huidvriendelijke kleurstoffen in deze kleur sepia geverfd conform de richtlijnen van de GOTS-standaard.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit garen is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de schapenboer tot de spinnerij en ververij wordt de productiewijze gecontroleerd, wat jou de garantie biedt voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:

Materiaal: 95/5% biologische wol/linnen
Kleur: zwart
Fabrikant: Schoppel Wolle
Breinaalden: 2,5-3,5
Certificaat: GOTS
Gerelateerde Producten