Damessokken van biologische katoen en biologische wol

Bulus
VNS_1313-zwart GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwarte sokken van biologische katoen en biologische lamswol

Sokken van biologische katoen (56%), biologische wol (42%) en een elastaan (2%). De combinatie van materialen zorgt voor een zeer zachte en warme sok. In het boordje van de sok is een kleine hoeveelheid elastaan ingebreid, om de sokken in model te houden. Boven de enkel is de sok gebreid in een ribbel, wat zorgt voor extra flexibiliteit. Ook is op deze sokken de speciale ketteltechniek toegepast, waardoor de naden aan de tenen en hakken bijzonder plat zijn, wat voorkomt dat ze gaan irriteren.
Deze sokken zijn GOTS-gecertificeerd.

Let op: deze sokken bevatten wol en dienen voorzichtig gewassen te worden, bij voorkeur handwassen.

  • Hoge natuurlijke vochtopname
  • Kleine hoeveelheid elastaan in boordje
  • Extra flexibiliteit door ribbel
  • Platte naden
  • GOTS-gecertificeerd

De sokken zijn gebreid in zwart, een kleur die nagenoeg overal bij "kan". Alleen de onderkant van de voet, het teenstuk en de hiel zijn glad gebreid, de rest van de sok heeft een kabelmotief . De naden van de sokken in de tenen en hakken zijn nauwelijks voelbaar door de ketteltechniek. De katoen in de sokken draagt bij aan de zachte touch. Bovenaan zijn de sokken gebreid in een fijn ribbeltje. Dit zorgt voor extra flexibiliteit, waardoor ze eenvoudiger aan te trekken zijn. Ook voorkomt dit dat de sokken gaan knellen.

Materiaal: 56% biologische katoen, 42% biologische wol en 2% elastaan
Kleur: Zwart
Ontwerp: Korte sokken
Fabrikant: Bulus
Wasvoorschrift: Fijnwas, 30 graden. Bij voorkeur handwas
Maatvoering: EU Schoenmaten

Over de makers

Dit artikel is gemaakt door het in Istanbul gevestigde familiebedrijf Bulus, een breierij die zich al sinds 1983 uitsluitend toelegt op de productie van sokken. In 2010 werd begonnen met een biologische sokkencollectie onder de naam VNS (VenĂ¼s Natural Socks), waarbij zowel biologische katoen als biologische wol wordt gebruikt. Het bedrijf en de sokken zijn GOTS-gecertificeerd.
Materiaal: 56/42/2% biologische katoen/biologische wol/elastaan
Kleur: Zwart
Fabrikant: Bulus
Reinigen: Fijnwas 30 graden
Keurmerk: GOTS