Grijze sweatstof van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS003_3_greymelange GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Sweatstof van biologische katoen in grijs melange

Grijze sweatstof van biologische katoen voor het maken van bijvoorbeeld loungewear.
Deze sweat is van een halfzware kwaliteit en perfect geschikt om loungewear, sweaters of sportieve relaxbroeken van te maken. Het doek is aan een zijde geborsteld, wat prettig aanvoelt en de isolerende functie versterkt.
Het melange-effect wordt verkregen door de ruwe vezel te verven, en deze vervolgens te mengen met ongeverfde vezels. Deze techniek verbetert tevens de licht- en wasechtheid van de stof.

  • geborsteld
  • 100% biologische katoen
  • zacht

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKS003_3 greymelange GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 190 cm.
Gebruikte techniek: gebreid en eenzijdig geruwd
Stofsoort: sweat
Krimp: ca 7% in de breedte en 5% in de lengte
Gewicht: 295 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Kleuren van dit artikel

Greymelange

Offwhite


Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze grijze sweatstof, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Dat geldt ook voor de verfstoffen die zijn gebruikt om deze katoen te verven. Dit maakt het materiaal bijzonder huidvriendelijk.

Herkomst van de materialen
Deze single jersey is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 295 gr/m2
Kleur: grijs-melange