Wit bulkylopi breigaren – pure IJslandse wol

Island Wollparadis
IW_B0051
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Wit Bulkylopi breigaren van IJslandse wol

Wit Bulkylopi breigaren van honderd procent IJslandse wol
Bulkylopi is een los gesponnen, volumineus garen van IJslandse wol. In tegenstelling tot de andere Bulkylopi-garens is hier geen menging toegepast van andere kleurtinten in een draad.
De kwaliteiten van IJslandse wol, zoals het isolerend vermogen, het geringe gewicht en de mooie gladde vezels, komen goed tot uitdrukking in dit garen. Een trui of vest dat van dit garen is gebreid ziet er niet alleen mooi uit maar geeft ook een fijn gevoel.
Bulkylopi is geschikt voor breinaalden 8 tot 9 en wordt geleverd op strengen van 100 gram, wat overeenkomt met 60 meter.

Materiaal: 100% zuivere scheerwol
Herkomst: IJsland
Verwerking: Beinaalden nummer 8 tot 9
Reiniging: Handwas op 30 graden
Gewicht: Strengen van 100 gram, 60 meter


IJslandse wol
Schapen werden mogelijk in IJsland geïntroduceerd door de eerste kolonisten (Noormannen) die zich er in 874 al vestigden, maar meestal wordt 1300 aangehouden.
Het IJslandse schaap heeft zich sindsdien fysiek aan het harde klimaat en de soms bijtende kou aangepast. Het heeft een zachte, dichte en goed isolerende onderwol en een bovenvacht van langere wol die het schaap beschermt tegen regen en sneeuw. In de garens worden de twee woltypes gecombineerd. Dat heeft geresulteerd in een bijzondere kwaliteit: warm, licht van gewicht, waterafstotend en ademend.
Kenmerkend voor het IJslandse breiwerk is ook dat er gewerkt wordt met de natuurlijke wolkleuren wit, zwart, grijs en bruin.

Ecologie
De schapen worden in IJsland niet intensief gehouden maar lopen praktisch vrij rond, als het ware in het wild. Voor het wassen en ontvetten van de wol wordt warm bron- of geiserwater gebruikt. Dat is zo zacht dat er maar weinig zeep of ontvettingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.

Materiaal: 100% zuivere scheerwol
Kleur: Naturel
Fabrikant: Island Wollparadies
Breinaalden: 8 tot 9
Herkomst: IJsland
Gewicht: Strengen van 100 gram, 60 meter