Brei- en haakgaren van biologische katoen

Austermann
AU_8300_106 papaya
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Brei- en haakgaren van biologische katoen in roodtinten

In verschillende roodtinten geverfd breigaren van biologische katoen.

Voor dit garen is een menging gebruikt van uiteenlopende roodtinten, van oranje en paars tot roze en helderrood. De kleurmenging geeft een speciaal effect in het eindproduct. Het garen is zachtgetwijnd en enigszins luchtig.
Dit garen kan met naalden nummer 2,5 tot 3,5 gebreid worden. Op een bolletje van 50 gram zit 180 meter. Voor een damestrui met lange mouwen is in maat 38 ongeveer 400 gram nodig. Voor een babypakje in maat 74 is ongeveer 150 gram nodig.

  • vlameffect
  • hoogwaardige biologische katoen
  • zachtgetwijnd

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen en is huidvriendelijk. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan.
Dit garen is in roodtinten geverfd met milieu- en huidvriendelijke kleurstoffen. Verfstoffen die bekend staan als allergeen, zijn niet toegestaan binnen de GOTS-certificering.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit garen is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de paktafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: menging van meerdere kleuren
Fabrikant: Austermann
Reinigen: 30 graden fijnwassen