Chambray van hennep en biologische katoen

Ecological Textiles
ET_H088
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Blauw-grijze chambray van hennep en biologische katoen

Chambray van hennep en biologische katoen voor het maken van o.a. shirts, jurken, lichte kleding en accessoires
Een chambray is een geweven stof waarbij de kleur van de ketting (de lengterichting van het weefsel) en de inslag verschillend is. Hierdoor staat een mooi effect. Deze chambray is gemaakt van 76% hennep, waarvan 48% gerecycled, en 24% biologische katoen.

  • chambray van hoogwaardige natuurlijke materialen
  • 100% biologisch afbreekbaar
  • met gerecyclede hennep

Eigenschappen van hennep
Hennep is een van de sterkste natuurlijke vezels die er zijn. Het voelt prettig aan, kan direct op de huid worden gedragen, heeft goede anti-bacteriële en UV-werende eigenschappen en is 100% biologisch afbreekbaar. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt hennep altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.

Herkomst van het materiaal
De in deze stof verwerkte hennep is geteeld en verwerkt in China, de biologische katoen komt uit India. Het doek is geweven in een bedrijf dat is aangesloten bij de Fair Wear Foundation. De gerecyclede hennep is ‘pre-consumer waste’, dus afkomstig van snij-afval in weverij of confectie. Hierdoor heeft dit innovatieve doek wel een mooie kleine voetafdruk.

Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen.


Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

28/48/24% hennep/gerecyclede hennep/biologische katoen
140 cm
225 gr/m2
geweven
ca. 3% in beide richtingen

Duurzame hennep

Hennep is zowel het materiaal van vroeger als het materiaal van de toekomst. Tot in de twintigste eeuw had hennep nog een aardig aandeel in de kledingproductie, maar het marktaandeel liep terug door de toename van katoen, de ontwikkeling van kunststoffen en het verbod op de hennepteelt in de VS en Europa, in de jaren 1930. Nu geldt hennep als hét materiaal bij uitstek voor duurzame kleding. De plant heeft geen natuurlijke vijanden en wordt niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen, en heeft ook niet zoveel water nodig als bijvoorbeeld katoen.

Materiaal: 28/48/24% biologische katoen/zijde/hennep
Kleur: Grijsblauw
Breedte: 140 cm
Gewicht: 225 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: 30 graden fijnwas
Gerelateerde Producten