Chambray van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW040_blue
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Blauwe chambray van biologische katoen

Blauwe chambray van Turkse (Egeische) biologische katoen. Een chambray is een geweven stof waarbij de kleur van ketting en inslag verschillen, wat een bijzonder effect geeft. In dit geval lijkt de stof op een denim. Deze lichte kwaliteit (185 gram/m2) is gemaakt van 100% biologische katoen. Fair geproduceerd en GOTS-gecertificeerd.

Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen.

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. Dat geldt ook voor de kleurstof die is gebruikt om deze gabardine navyblauw te verven.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we deze stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:


Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
STOFSOORT:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% biologische katoen
155 cm
185 gr/m2
geweven
popeline
ca. 3% in beide richtingen
Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Blauw
Gewicht: 185 gr/m2
Gerelateerde Producten