Rok van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_DH169
    Levertijd:normaliter 1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Okergele rok van hennep en biologische katoen

Met deze okerkleurige cordrok geef je kleur aan de donkerste dagen. Een mooie natuurlijke kleur en van hennep en biologische katoen geweven tot een degelijke stof (gewicht 320 g/m2). Prima geschikt voor de herfst, de winter en het voorjaar. Gemaakt in een A-model met een ritssluiting aan de achterkant.

  • 55% hennep/45% biologische katoen
  • Corduroy
  • Vegan

Materiaal: hennep en biologische katoen


Deze rok is gemaakt van biologische katoen en hennep. De hennep is geteeld en gesponnen in China. De katoen is biologisch geteeld in India.
De menging van (biologische) katoen en hennep is een van de belangrijkere innovaties op het gebied van kleding en lijkt in verband met de groeiende vraag naar (en noodzaak van) duurzaam geproduceerde textiel de toekomst te hebben, in tegenstelling tot synthetische vezels.
Zowel voor de hennep als de katoen zijn geen onkruidbestrijders of insectenverdelgers gebruikt, geen genetische manipulatie en (voor de katoenpluk) geen ontbladeringsmiddelen. Wél is er veel aandacht voor het noodzakelijke herstel van de bodem (door natuurlijke bemesting) en voor 'watermanagement' (met name belangrijk voor de katoenteelt).
Productie van de stof en confectie gebeurt in China, in FairWear gecertificeerde bedrijven.


Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Fabrikant: HempAge
Kleur: Okergeel
Wassen: 30 graden