Naturelkleurig biologisch linnen, dubbele breedte

Ecological Textiles
ET_BW001 naturel GOTS
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Specificaties

Dubbelbreed biologisch linnen voor beddengoed

Linnen is puur natuur, voelt prettig aan op de huid en neemt tot 20% van zijn eigen gewicht aan vocht op voordat het vochtig aan begint te voelen. Voeg deze eigenschappen bij de dubbele breedte van deze stof, en het is duidelijk waarom deze ideaal is voor beddengoed maar ook voor gordijnen.

Linnen is sowieso een bijzonder duurzaam materiaal. De GOTS-certificering van deze stof garandeert ecologische en duurzame productie in optima forma en betekent ook dat in het hele productieproces volgens sociaal verantwoorde methoden is gewerkt.

Het doek is niet geverfd en ook niet gebleekt, maar heeft de natuurlijke kleur van vlas. Deze ontstaat door het samenspel van zon, regen en aarde tijdens het 'roten'. Het vlas waar deze biologische linnen van is gemaakt, is geteeld en verwerkt in Frankrijk, en is gesponnen en geweven in Europa.

 • Dubbele breedte
 • Made in Europe
 • Biologische kwaliteit
 • Fair en sociaal geproduceerd

Let op: voor al onze stoffen geldt een minimum bestelling van 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Om het materiaal te zien en te voelen kunt u een gratis staal bestellen van ca. 10x15 cm. Vergeet niet om het artikelnummer te vermelden, alsmede uw naam en adres.


Specificaties

 

PRODUCTNAAM: ET_BW001 naturel
SAMENSTELLING: 100% biologisch linnen
BREEDTE: 273 cm.
GEWICHT IN GR/m2: 175
KRIMP: 3%
CERTIFICERING: GOTS
WASVOORSCHRIFT:


GOTS-gecertificeerd linnen

Deze stof is GOTS-gecertificeerd. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel, en stoffen die als zodanig zijn gecertificeerd zijn top-of-the-bill als het gaat om ecologische of duurzame productie. Het is je garantie dat de vlas waar dit doek van werd gemaakt biologisch is geteeld, zonder chemische onkruidbestrijders en zonder insectenverdelgers. Het verzekert je er ook van dat in de hele productieketen hoge ecologische en sociale werkwijzen worden gehanteerd. Dat betekent onder andere:

 • Geen genetische manipulatie
 • Geen schadelijke chemie
 • Geen kinderarbeid
 • Geen verfstoffen of inkten die bekend zijn als allergie

Het GOTS-certificaat heeft altijd betrekking op een eindproduct. Elke bewerking die zo'n product na de certificering ondergaat door een bedrijf dat niet gecertificeerd is (bijvoorbeeld ervan knippen of er kleding van maken) maakt het certificaat ongeldig. Ecotex is een GOTS-gecertificeerd bedrijf. Kijk hier voor ons GOTS-bedrijfscertificaat.

Materiaal: 100% biologisch linnen
Gewicht: 190 gr/m2
Kleur: Naturel