Biologisch linnen - fijne kwaliteit - natuurkleur

Ecological Textiles
ET_BW005 natural GOTS
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Specificaties

Lichte kwaliteit biologisch linnen naturel

De fijnste kwaliteit linnen die we kunnen leveren, in de natuur kleur. Deze karakteristieke stof is geweven in een klassieke platbinding. Linnen voelt prettig aan op de huid en neemt tot 20% van zijn eigen gewicht aan vocht op voordat het vochtig aan begint te voelen. De natuurlijke eigenschappen van linnen maken dat het koel aanvoelt, wat deze lichte en fijne kwaliteit (160 gr/m2) ideaal maakt voor zomerkleding.

De kleur is de natuurlijke kleur van vlas, die wordt gevormd tijdens het roten, het proces waarbij de vlasstengels na het maaien worden blootgesteld aan water, waardoor de vezels vrijkomen die worden gebruikt om er textiel van te maken. Het roten gebeurt op het land, en de kleur is zodoende een gevolg van het samenspel tussen aarde, regen en zonlicht.
Het vlas waar deze biologische linnen van is gemaakt, is biologisch geteeld in Europa en is hier ook gesponnen en geweven.

 • Platbinding
 • Made in Europe
 • Biologische kwaliteit
 • Fair en sociaal geproduceerd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Specificaties


PRODUCTNAAM: ET_BW005 natural GOTS
SAMENSTELLING: 100% biologisch linnen
BREEDTE: 150 cm.
GEWICHT IN GR/m2: 160
KRIMP: 3%
CERTIFICERING: GOTS
WASVOORSCHRIFT:
GOTS-gecertificeerd linnen

Deze stof is GOTS-gecertificeerd. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel, en stoffen die als zodanig zijn gecertificeerd zijn top-of-the-bill als het gaat om ecologische of duurzame productie. Het verschil met 'gewoon' of conventioneel vlas is dat de GOTS-certificering je garantie is dat de vlas waar dit doek van werd gemaakt biologisch is geteeld, zonder chemische onkruidbestrijders en zonder insectenverdelgers. Het verzekert je er ook van dat in de hele productieketen hoge ecologische en sociale werkwijzen worden gehanteerd. Dat betekent onder andere:

 • Geen genetische manipulatie
 • Geen schadelijke chemie
 • Geen kinderarbeid
 • Geen verfstoffen of inkten die bekend zijn als allergie

De stof is ongeverfd wat hem bijvoorbeeld ook geschikt maakt voor het maken van lijkwades en natuurbegraven.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Materiaal: 100% biologisch linnen
Gewicht: 160 gr/m2
Kleur: Naturel