Biologisch linnen - fijne kwaliteit - optisch wit

Ecological Textiles
ET_BW005 opticalwhite GOTS
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Specificaties

Lichte kwaliteit biologisch linnen optisch wit

De fijnste kwaliteit biologisch linnen die we kunnen leveren, in een optisch witte kleur. Deze karakteristieke stof is geweven in een klassieke platbinding. Linnen voelt prettig aan op de huid en neemt tot 20% van zijn eigen gewicht aan vocht op voordat het vochtig aan begint te voelen. De natuurlijke eigenschappen van linnen maken dat het koel aanvoelt, wat deze lichte en fijne kwaliteit (160 gr/m2) ideaal maakt voor zomerkleding.

De helderwitte kleur is verkregen door een milieuvriendelijk bleekproces, met zuurstof. Het vlas waar deze biologische linnen van is gemaakt, is biologisch geteeld in Europa en is hier ook gesponnen en geweven.

 • Platbinding
 • Made in Europe
 • Biologische kwaliteit
 • Fair en sociaal geproduceerd

Let op: voor al onze stoffen geldt een minimum bestelling van 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Om het materiaal te zien en te voelen kunt u een gratis staal bestellen van ca. 10x15 cm. Vergeet niet om het artikelnummer te vermelden, alsmede uw naam en adres.


Specificaties

 

PRODUCTNAAM: ET_BW005 offwhite GOTS
SAMENSTELLING: 100% biologisch linnen
BREEDTE: 150 cm.
GEWICHT IN GR/m2: 160
KRIMP: 3%
CERTIFICERING: GOTS
WASVOORSCHRIFT:


GOTS-gecertificeerd linnen

Deze stof is GOTS-gecertificeerd. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel, en stoffen die als zodanig zijn gecertificeerd zijn top-of-the-bill als het gaat om ecologische of duurzame productie. Het is je garantie dat de vlas waar dit doek van werd gemaakt biologisch is geteeld, zonder chemische onkruidbestrijders en zonder insectenverdelgers. Het verzekert je er ook van dat in de hele productieketen hoge ecologische en sociale werkwijzen worden gehanteerd. Dat betekent onder andere:

 • Geen genetische manipulatie
 • Geen schadelijke chemie
 • Geen kinderarbeid
 • Geen verfstoffen of inkten die bekend zijn als allergie
GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Materiaal: 100% biologisch linnen
Gewicht: 160 gr/m2
Kleur: Optisch wit