Biologisch linnen - fijne kwaliteit - optisch wit

Ecological Textiles
ET_BW005 opticalwhite GOTS
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Specificaties

Lichte kwaliteit biologisch linnen optisch wit

De fijnste kwaliteit biologisch linnen die we kunnen leveren, in een optisch witte kleur. Deze karakteristieke stof is geweven in een klassieke platbinding. Linnen voelt prettig aan op de huid en neemt tot 20% van zijn eigen gewicht aan vocht op voordat het vochtig aan begint te voelen. De natuurlijke eigenschappen van linnen maken dat het koel aanvoelt, wat deze lichte en fijne kwaliteit (160 gr/m2) ideaal maakt voor zomerkleding.

De helderwitte kleur is verkregen door een milieuvriendelijk bleekproces, met zuurstof. Het vlas waar deze biologische linnen van is gemaakt, is biologisch geteeld in Europa en is hier ook gesponnen en geweven.

 • Platbinding
 • Made in Europe
 • Biologische kwaliteit
 • Fair en sociaal geproduceerd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Specificaties


PRODUCTNAAM: ET_BW005 offwhite GOTS
SAMENSTELLING: 100% biologisch linnen
BREEDTE: 150 cm.
GEWICHT IN GR/m2: 160
KRIMP: 3%
CERTIFICERING: GOTS
WASVOORSCHRIFT:
GOTS-gecertificeerd linnen

Deze stof is GOTS-gecertificeerd. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel, en stoffen die als zodanig zijn gecertificeerd zijn top-of-the-bill als het gaat om ecologische of duurzame productie. Het is je garantie dat de vlas waar dit doek van werd gemaakt biologisch is geteeld, zonder chemische onkruidbestrijders en zonder insectenverdelgers. Het verzekert je er ook van dat in de hele productieketen hoge ecologische en sociale werkwijzen worden gehanteerd. Dat betekent onder andere:

 • Geen genetische manipulatie
 • Geen schadelijke chemie
 • Geen kinderarbeid
 • Geen verfstoffen of inkten die bekend zijn als allergie
GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Materiaal: 100% biologisch linnen
Gewicht: 160 gr/m2
Kleur: Optisch wit