Orginele indigo Europese hennep denim

Ecological Textiles
ET_H024_indigo
    Levertijd:TIJDELIJK UITVERKOCHT
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Keperstof van Europese hennep

Twill van 100% hennep voor het maken van jeans, utility wear of kussens
Stevige twill (keperbinding) in donkerblauwe indigokleur. De wat onregelmatige garens geven de stof een bijzondere textuur en een stoere uitstraling. Een sterke stof, gemaakt van een sterke en bijzondere vezel. De originele jeans werden van hennep gemaakt.

  • bijzondere textuur
  • stevig en duurzaam
  • 100% hennep


Eigenschappen van hennep
Hennep is een bastvezel, en een van de sterkste natuurlijke vezels die er zijn. Het voelt prettig aan, kan direct op de huid worden gedragen, heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is 100% biologisch afbreekbaar. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt hennep altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.

Herkomst van het materiaal
Deze stof is gemaakt van in Europa geteelde hennep en is hier ook gesponnen en geweven.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat in Europa wordt geteeld (mediterrane hennep) kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van mediterrane hennep is de hoge kwaliteit van de vezel.


Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% Europese hennep
145 cm
345 gr/m2
geweven
ca. 5%
Materiaal: 100% hennep
Kleur: indigo
Gewicht: 345 gr/m2