Satijn stretch van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW007_5 taupe GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Taupekleurige satijn stretch van biologische katoen

Taupekleurige satijn van biologische katoen en 2% elastaan, GOTS-gecertificeerd. Deze stof heeft een zachte natuurlijke glans, de geringe hoeveelheid elastaan geeft net het beetje stretch dat extra draagcomfort biedt als er een broek of jasje mee wordt gemaakt. Het doek is geweven van een fijne kwaliteit Egeische biokatoen.
De GOTS-certificering garandeert dat tijdens de productie van deze stof is gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen. Dat betekent dat niet alleen de katoen van biologische herkomst is, maar ook dat in de verdere productieketen (in de spinnerij, weverij, verven) milieuvriendelijk is gewerkt.

  • Zachte natuurlijke glans
  • Geringe hoeveelheid stretch
  • Eerlijke en milieuvriendelijke productie

Minimum bestelling voor deze stof is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. NB: op lengte geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Vraag daarom bij twijfel om een staal.

Productspecificaties

 

SAMENSTELLING: 98/2% biologische katoen/elastaan
BREEDTE: 140 cm.
GEWICHT: 220 gr/m2
KRIMP: ca. 3%
WASVOORSCHRIFT:


Egeische biologische katoen

Dit artikel is gemaakt van zogenaamde Egeische biologische katoen, die wordt geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Turkije. Het is voor ons een bewuste keuze om juist met deze katoen te werken. Dit zijn de drie belangrijkste redenen:

1) De hoge kwaliteit. De Egeische katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede verwerkingsmogelijkheden en mooie kleur.

2) Turkse biologische katoen is gegarandeerd vrij van genetische manipulatie omdat dit in Turkije wettelijk verboden is. Als gevolg daarvan heeft de Turkse biologische katoen nooit te maken gehad met schandalen waarbij GMO werd aangetroffen in biologisch gecertificeerde stoffen (dit in tegenstelling tot India).

3) Turkije is wereldwijd de tweede producent van biologische katoen en heeft een grote verwerkende industrie (spinnerijen, weverijen, breierijen, en bedrijven waar de stoffen worden gefinisht). Dat betekent dat de katoen in Turkije zelf kan worden verwerkt. Voor ons telt ook mee dat Turkije dichterbij is dan India. Beide factoren leiden tot lagere transportkosten en een lagere CO2 uitstoot.

Materiaal: 98% biologische katoen/2% elastaan
Gewicht: 220 g/m2
Kleur: Taupe