Blauw-wit gestreepte popeline van biokatoen

Ecological Textiles
ET_TKW044_blue GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Blauw-witte popeline van biologische katoen

Een lichte (135 gr/m2) en donkerblauw-wit gestreepte popeline van honderd procent biologische katoen. Het fijne, ongeveer twee millimeter brede streepje is ingeweven (gekleurde kettingdraden, dus geen print). Deze stof is perfect voor het maken van bijvoorbeeld shirts of blouses. De stof is voorgewassen en voorgekrompen (gesanforiseerd).
Het doek is geweven in Turkije, gemaakt van Egeische biologische katoen en GOTS-gecertificeerd.
Deze certificering is je garantie dat in het gehele productieproces is gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen. In deze stof zijn de blauwe garens bijvoorbeeld geverfd met milieuvriendelijke kleurstoffen, die voldoen aan de strenge eisen van GOTS.

  • Donkerblauw-wit gestreept
  • Voor shirts of blouses
  • Eerlijke en biologische productie

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW044_blue GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: popeline
Krimp: < 3%
Gewicht: 135 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Egeische biologische katoen

Als de katoen niet is gemengd met een ander materiaal (bijvoorbeeld hennep) werkt Ecotex vooral met biologische katoen uit Turkije, en dan met name uit het gebied rond de Egeische zee. Waarom juist deze katoen?

1) De hoge kwaliteit. De Egeische katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede verwerkingsmogelijkheden en mooie kleur.

2) Turkse biologische katoen is gegarandeerd vrij van genetische manipulatie omdat dit in Turkije wettelijk verboden is. Als gevolg daarvan heeft de Turkse biologische katoen nooit te maken gehad met schandalen waarbij GMO werd aangetroffen in biologisch gecertificeerde stoffen (dit in tegenstelling tot India).

3) Turkije is wereldwijd de tweede producent van biologische katoen en heeft een grote verwerkende industrie. Dat betekent dat de katoen in Turkije zelf kan worden verwerkt. Voor ons telt ook mee dat Turkije dichterbij is dan India. Beide factoren leiden tot lagere transportkosten en een lagere CO2 uitstoot.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Blauw-wit
Gewicht: 135 gr/m2