BIOLOGISCH EN FAIRTRADE ONDERGOED VOOR DAMES

NATUUR- EN HUIDVRIENDELIJK DAMESONDERGOED

Kijk hier voor milieu- en huidvriendelijk damesondergoed en nachtkleding. Meestal gemaakt van biologische katoen, soms ook van andere natuurlijke materialen. Alle artikelen van biologische katoen zijn GOTS gecertificeerd.

Direct naar de verschillende categorie├źn


BH's van biokatoen

BH'S

  • Prettig te dragen door biologische kwaliteit
  • Huidvriendelijk
  • Gemaakt van biologische katoen


HEMDJES

Onderhemdjes van huidvriendelijke biologische katoen.

ALLE ONDERHEMDJES ZIEN

Dameshemdjes van biologische katoen

Slips van biologische katoen

SLIPS

Slips van biologische katoen, meerdere modellen, frisse kleuren.


ONDERSHIRTS

Ondershirts met korte mouwtjes, gemaakt van biologische katoen

Damesshirts van biologisch katoen

Nachtkleding van biologisch katoen en andere natuurlijke materialen

NACHTKLEDING

Pyjama's en nachthemden van natuurlijke materialen

ALLE NACHTKLEDING ZIEN


SENSITIVE

Ongeverfd en ongebleekt damesondergoed.

Ongeverfd en ongebleekt ondergoed voor dames


Eco en fair geproduceerd ondergoed

Damesondergoed, hoewel vaak beschouwd als een alledaags kledingstuk, is cruciaal als het gaat over comfort. De huid wordt wel beschouwd als het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Daarom is huidvriendelijke en duurzame onderkleding van belang. Om prettig aan te voelen en om fijn te dragen, dient ondergoed gemaakt te zijn van huidvriendelijke en ademende materialen. Ondergoed moet transpiratievocht naar de buitenlucht transporteren, een eigenschap waarin natuurlijke materialen excelleren. In de collectie van ECOTEX is daarom alleen ondergoed opgenomen van natuurlijke materialen, met name van (biologische) katoen. Deze artikelen worden aangeboden door drie (Duitse) merken, te weten Comazo/Earth, Living Crafts en Engel Natur. Al het damesondergoed van biologische katoen is GOTS-gecertificeerd. Als biologische wol is gebruikt, wil dat zeggen dat deze wol afkomstig is van gecertificeerde biologische en diervriendelijke schapenhouderij. Dit betekent onder andere dat de wol mulesing-vrij is.
In biologische onderkleding, waarin wordt gewerkt met natuurlijke materialen, zit geen of slechts weinig elastaan. De rek en elasticiteit die soms wel gewenst is, moet dan op een andere manier worden gerealiseerd, bijvoorbeeld door rekbare breisels.

Bh's:

De BH is een iconisch kledingstuk. De bh biedt niet alleen ondersteuning aan de borsten, maar kan ook bijdragen aan het vormgeven van het figuur, het verbeteren van het algehele comfort en kan ook het zelfvertrouwen ondersteunen. Bh's worden vaak gemaakt van overwegend polyester, nylon of spandex, eigenlijk van plastic... Door hun grote elasticiteit zijn die materialen perfect als het gaat om het bieden van ondersteuning, omdat de cups goed kunnen worden voorgevormd. Dat is met natuurlijke materialen als (biologische) katoen veel het geval, maar van de andere kant voelen bh's van biokatoen fijner aan, nemen ze vocht beter op en leiden ze niet of nauwelijks tot allergische reacties. Om toch voldoende steun te kunnen geven bevatten ook de bh's in de Ecotex webshop een minimale hoeveelheid synthetische vezels, nooit meer dan acht procent. Al deze bh's zijn GOTS gecertificeerd. 

Hemdjes:

Onderhemdjes of tanktops, zijn een ander essentieel onderdeel van damesondergoed. Deze mouwloze kledingstukken worden vaak gedragen onder blouses, truien of jurken om extra dekking te bieden en transpiratie op te vangen. Naast het bieden van extra dekking fungeren hemdjes ook als een extra laagje om warmte vast te houden tijdens koudere seizoenen. In de Ecotex webshop zijn hemdjes in verschillende stijlen verkrijgbaar, soms tanktops met brede schouderbandjes, soms hemdjes met fijne spaghettibandjes, soms afgewerkt met een kantje en soms niet. De hemdjes zijn allemaal gemaakt van natuurlijke materialen, vaak van honderd procent biologisch katoen.
 

Slips:

Slips, onderbroeken, zijn eveneens een basisartikel. Ze zijn ontworpen om comfort en dekking te bieden voor het onderlichaam. Een kijkje in de keuken van de productie bij Comazo/Earth vind je hier. Slips hebben verschillende stijlen en pasvormen, sommige zijn gemaakt met een kleine hoeveelheid van het het elastische elastaan, andere zijn gemaakt van honderd procent biologische katoen. De stijlen lopen uiteen van minislips, hipsters, tangaslips, shorts tot tailleslips, sommige met een kantje en allemaal met unieke kenmerken en pasvormen. De slips bij Ecotex zijn allemaal GOTS-gecertificeerd.

Op deze pagina vind je tevens de links naar nachtkleding en naar de speciale rubriek met naturelkleurig ondergoed, dus ongeverfd en ongebleekt, en gemaakt van honderd procent biokatoen. Dit ondergoed is bij uitstek geschikt voor mensen met een allergie.
Het gebruikte naaigaren, waarmee de verschillende stukken van een artikel aan elkaar worden genaaid, is doorgaans van nylon, een sterke maar synthetische vezel. Dit garen is doorgaans een zogenoemd kerngaren waarbij de nylon kern is omwikkeld door katoen, zodat de synthetische vezel niet in direct contact komt met de huid.