Overhemd van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_DH030_sangria
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Rood gestreept overhemd van hennep en biologische katoen

Gestreept overhemd van hennep en biologische katoen in rode 'sangria'-kleur

Geweven overhemd met een allover streepjespatroon, gemaakt van hennep (55%) en biologische katoen (45%). Het artikel heeft lange mouwen, degelijke metalen drukknoopjes (nikkelvrij), en een borstzakje. De manchetten zijn verstelbaar en hebben een contrasterende binnenzijde. Aan de binnenkant van de kraag is een sierbandje aangebracht. Een slimfit model, dat aan de voor- en achterkant licht is afgerond. Het doek waarvan het hemd is gemaakt heeft een gewicht van 120 gr/m2.

  • modisch
  • geweven
  • borstzakje

Draagcomfort
Dit wijnrode hemd voelt zacht aan. Zowel hennep als biologische katoen zijn natuurlijke materialen die de huid niet afsluiten, prettig aanvoelen en direct op de huid gedragen kunnen worden. Hennep is een vezel die altijd wat koeler aanvoelt en ook stugger is dan de katoen. Het hemd is slim fit, maar niet strak.

Herkomst materialen
De hennep is geteeld en in China en is daar ook verder verwerkt. De biologische katoen komt uit India. Zowel de productie van het doek als confectie gebeurt in China.

Ecologie
Hennep is een gemakkelijke plant, die overal ter wereld wordt geteeld op quasi biologische wijze. De plant heeft weinig natuurlijke vijanden zodat insecticiden niet nodig zijn. Doordat hij zo snel groeit, is er ook weinig ruimte voor onkruid zodat er in de teelt ook geen onkruidbestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
In biologische katoen worden evenmin chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast is er in de biologische landbouw extra aandacht voor watermanagement, organische bemesting en zorg voor de grond (bijvoorbeeld door wisselteelt).

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: sangria (wijnrood)
Fabrikant: HempAge