Shirt van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_DH053 Atlantic
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Licht shirt van hennep en biokatoen met een staande kraag

Licht shirt in een grijsblauwe kleur met een opstaande kraag en met een fijn verticaal streepje. Dit dessin is bewerkstelligd door sierstiksel. Het hemd is gemaakt van 55% hennep en 45% biologische katoen heeft nikkelvrije drukknopen en verstelbare manchetknoopjes. De geweven stof heeft een gewicht van 130 gr/m2, een zomerse kwaliteit. Omdat daarin zowel geverfde als ongeverfde garens zijn gebruikt, ontstaat een levendig effect: de kleur is niet strak en effen. Ook de lichte onregelmatigheid van de hennep garens geeft een extra effect.

  • Groot aandeel hennep
  • Levendige structuur
  • Staande kraag


Draagcomfort
Zowel biokatoen als hennep zijn materialen die prettig aanvoelen en die direct op de huid gedragen kunnen worden. Beide zijn op milieuvriendelijke manier geteeld en geproduceerd, waardoor ze tevens huidvriendelijk zijn. Omdat hennep een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt het altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.

Herkomst van de materialen
De hennep komt uit Noord-China, de biologische katoen uit India. Het doek is geweven in China in een fabriek die is aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van insecticiden en herbiciden. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is niet toegestaan.Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: Grijsblauw
Fabrikant: HempAge
Gerelateerde Producten