velours van biologische katoen

FLUWEELZACHT EN VEELZIJDIG

Velours, ook nicky velours genoemd, is een breisel met lussen. In een latere fase van het productieproces worden deze lussen opgesneden en geschoren, waardoor de stof een glad en zeer zacht, fluweelachtig oppervlak krijgt. Velours kan worden gebruikt voor vrijetijdskleding (sweaters), kinderkleding, speelgoed en alle andere toepassingen die je kan bedenken.


Superzachte witte nicky velours

Superzachte naturelkleurige nicky velours

Superzachte nicky velours in kleur mauve

Superzachte lichtblauwe nicky velours

Superzachte blauwe nicky velours

Superzachte groene nicky velours

Superzachte donkergrijze nicky velours

Superzachte zwarte nicky velours

Stalen nicky velours

Studenten-kit


Al onze velours-stoffen zijn GOTS-gecertificeerd. Net als de andere katoenen stoffen die we zelf produceren is ook onze velours gemaakt van gecertificeerde biologische katoen. Dat betekent onder andere dat er op de akkers geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat er geen genetische manipulatie heeft plaatsgevonden. De GOTS-certificering is je garantie dat er ook in het verdere productieproces geen schadelijke chemicaliƫn zijn gebruikt en dat is gewerkt volgens strikte sociale normen (fair trade, geen kinderarbeid, goede werkomstandigheden). Kortom: het GOTS-label garandeert dat is voldaan aan de hoogste ecologische en sociale normen.

Alle stoffen van biologische katoen die door Ecotex/Ecological Textiles zijn ontwikkeld worden in Turkije geproduceerd, in bedrijven waarmee we een lange en goede arbeidsrelatie hebben. Alleen de superieure Egeische biologische katoen wordt gebruikt. Deze wordt geteeld in streken nabij de Egeische Zee en is beroemd om zijn lange vezellengte, goede verspinbaarheid, zachtheid en mooie kleur. In deze streek is ook de spinnerij en de breierij gevestigd waar deze stof is gemaakt. Dat de fabrieken niet ver verwijderd zijn van de akkers leidt tot een lagere CO2 uitstoot. De stoffen worden per vrachtwagen naar ons magazijn in Roermond getransporteerd.