Superzachte witte nicky velours

Ecological Textiles
ET_TKS004_2 offwhite GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Superzachte velours in gebroken wit

Superzachte, huidvriendelijke velours in een gebroken wit kleur, gemaakt van honderd procent biologische katoen en GOTS-gecertificeerd. Om de witte kleur te bereiken is het doek op een milieuvriendelijke manier gebleekt met zuurstof. Deze zowel in horizontale als in verticale richting rekbare stof heeft een glad oppervlak en een mooie glans.

Velours (ook wel nicky velours genoemd) neemt goed vocht op en voelt warm aan. Hij is geschikt voor baby-en kinderkleding, vrijetijdskleding maar wordt ook gebruikt voor knuffeltjes en zachte accessoires.

De GOTS-certificering is je garantie dat de stof is gemaakt volgens de hoogste ecologische en sociale criteria. Het doek is gemaakt van Turkse Egeische katoen en ook in Turkije gebreid.

  • Bijzonder zacht
  • Huidvriendelijk
  • GOTS-gecertificeerd
Bekijk de clip

Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van deze GOTS-gecertificeerde velours van biologische katoen.


Let op: de minimale bestelling voor al onze stoffen is 1 meter. Bestellingen van minder dan een meter kunnen we helaas niet in behandeling nemen. Op lengte geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Bestel daarom bij twijfel een setje met daarin staaltjes (ca. 10x15 cm.) van alle kleuren (4 euro), of vraag gratis één staal aan.

Productspecificaties


Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 170 cm.
Gewicht: 280 gram/m2
Krimp: ca. 6%
Certificering: GOTS
Wasvoorschriften:


Alle kleuren van deze velours

Wit

Naturel

Mauve

Lichtblauw

Blauw

Groen

Donkergrijs

Zwart


GOTS-gecertificeerde Egeische katoen

Dit artikel is gemaakt van Turkse Egeische biologische katoen. Niet alleen is de katoen geteeld in delen van Turkije die grenzen aan de Egeische Zee, de vezels zijn daar ook verwerkt tot doek. Deze katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede spinbaarheid en mooie kleur.
Het artikel is GOTS-gecertificeerd, wat garandeert dat de katoen afkomstig is van biologische landbouw en dat in de hele verdere productieketen is gewerkt volgens de hoogste sociale en ecologische normen. Genetische manipulatie of het werken met middelen (bijvoorbeeld verfstoffen) die bekend staan als veroorzakers van allergieën is niet toegestaan in GOTS-gecertificeerde producten,

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 280 gr/m2
Kleur: gebroken wit