Zwarte 1x1 rib van biologische katoen

Naturelkleurige 2x2 rib van biologische katoen

Zwarte 2x2 rib van biologische katoen

Bruine 2x2 rib van biologische katoen

Witte 2x2 rib van biologische katoen

Zwarte zware 2x2 rib van biologische katoen

Navyblauwe zware 2x2 rib van biologische katoen

Naturelkleurige zware 2x2 rib van biologische katoen


Ribstoffen van Ecotex

Ribstoffen zijn de meest rekbare breisels. Je kan ze gemakkelijk onderscheiden van andere jerseys door de verticaal lopende ribbels. Het is door deze structuur dat ze zo stretchy zijn, zelfs nog meer dan bijvoorbeeld single jerseys en zelfs wanneer ze zijn gemaakt van honderd procent katoen. Als ribstoffen worden gebruikt om er kleding van te maken, dan zijn dat meestal nauw aansluitende artikelen. Omdat de elasticiteit op de eerste plaats wordt verkregen door de structuur, zijn ribstoffen duurzaam en blijven ze redelijk lang in vorm.

Ribstoffen van biologische katoen zijn zacht, ademend, comfortabel en kunnen direct op de huid worden gedragen. Daarom worden ze niet alleen toegepast voor het maken van boorden of uiteinden van kledingstukken, maar ook voor shirts, ondergoed, sweaters, vesten enz. De geribbelde structuur geeft aan de stof wat extra volume, ribstoffen voelen daardoor wat steviger en wat dikker aan. Toch zijn ze perfect geschikt voor het maken van o.a. zomerkleding.

Het doek zelf ziet er aan twee kanten gelijk uit. ECOTEX heeft 1x1, 2x2 EN 4x4 ribstoffen in de collectie. Alle vertonen het typische ribbelpatroon maar dit is duidelijker zichtbaar in de 2x2 en de 4x4 rib. We bieden zowel ribstoffen aan van honderd procent biologische katoen als ribs met wat elastaan. De elastaan geeft aan de stof wat extra gewicht en maakt hem nog vormvaster.

Alle ribstoffen van ECOTEX zijn in Turkije geproduceerd en worden gemaakt van Egeische biologische katoen. De teelt van de katoen en de productie van de stoffen gebeurt in dezelfde streek. De stoffen worden per vrachtwagen vervoerd naar ons magazijn in Roermond.

GOTS-gecertificeerd

Alle ribstoffen in onze collectie zijn GOTS-gecertificeerd. GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Het GOTS-certificaat is een garantie dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van ECOTEX.
Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we op maat geknipte stoffen als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Bekijk hier onze GOTS-certificering: