RIBJERSEYS VAN BIOLOGISCHE KATOEN

Ribjerseys worden gebreid op twee naaldbedden en zijn in de breedte zeer rekbaar. Beide kanten van de stof zien er hetzelfde uit. Wij bieden 1x1 en 2x2 ribs aan. Deze vertonen beide een zeker reliƫf, maar dit is het duidelijkst in de 2x2. Ribjerseys worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen zoals ondergoed en vesten maar ook voor nauwsluitende kleding en voor het maken van boorden.


Nieuw

1x1 rib van 100% biologische katoen

Nieuw

Witte 1x1 rib van 100% biologische katoen

Nieuw

Naturelkleurige 1x1 rib van 100% biologische katoen

Nieuw

Lichte grijsmelange1x1 rib van 100% biologische katoen

Nieuw

Zwarte 1x1 rib van 100% biologische katoen

Nieuw

Lichtblauwe 1x1 rib van 100% biologische katoen

Naturelkleurige 2x2 rib van biologische katoen

Zwarte 2x2 rib van biologische katoen

Witte 2x2 rib van biologische katoen

Grijsmelange 1x1 rib van biologische katoen

Nieuw

Lavendelkleurige 1x1 rib van biologische katoen

Nieuw

Groene 1x1 rib van biologische katoen

Blauwe 1x1 rib van biologische katoen

Nieuw

Lichtblauwe 1x1 rib van biologische katoen

Nieuw

Blauwgroene 1x1 rib van biologische katoen

Nieuw

Navyblauwe 1x1 rib van biologische katoen

Donkergrijze 1x1 rib van biologische katoen

Zwarte 1x1 rib van biologische katoen

Naturelkleurige rib van biologische katoen

Witte 1x1 rib van biologische katoen

Nieuw

Mauvekleurige 1x1 rib van biologische katoen

Nieuw

Zwarte 1x1 rib van biologische katoen


Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze naturelkleurige ribjerseys, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Het aandeel elastaan mag niet hoger zijn dan 5%. Het verven mag enkel gebeuren met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen. Dit alles maakt het materiaal bijzonder huidvriendelijk.

Herkomst van de materialen
Deze ribjersey is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex.
Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we op maat geknipte stoffen als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering: