RIBJERSEYS VAN BIOLOGISCHE KATOEN

VEELZIJDIG, VORMVAST EN VEEL MEER DAN 'ALLEEN' EEN BOORDSTOF

Ribjerseys worden gebreid op twee naaldbedden en zijn in de breedte zeer rekbaar. Beide kanten van de stof zien er hetzelfde uit. Wij bieden 1x1 en 2x2 ribs aan. Deze vertonen beide een zeker reliƫf, maar dit is het duidelijkst in de 2x2. Ribjerseys worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen zoals ondergoed en vesten maar ook voor nauwsluitende kleding en voor het maken van boorden.


Bruine 2x2 ribstof van biokatoen en hennep

Brede gele ribstof van biologische katoen

Brede donkergrijze ribstof van biologische katoen

Brede roodbruine ribstof van biologische katoen

Brede bruine ribstof van biologische katoen

Brede lichtbeige ribstof van biologische katoen

1x1 ribstof van 100% biologische katoen

Witte 1x1 ribstof van 100% biologische katoen

Naturelkleurige 1x1 ribstof van 100% biologische katoen

Lichte grijsmelange1x1 ribstof van 100% biologische katoen

Zwarte 1x1 ribstof van 100% biologische katoen

Lichtblauwe 1x1 ribstof van 100% biologische katoen

Grijsmelange 1x1 ribstof van biologische katoen

Lavendelkleurige 1x1 ribsto fvan biologische katoen

Groene 1x1 ribstof van biologische katoen

Blauwe 1x1 ribstof van biologische katoen

Lichtblauwe 1x1 ribstof van biologische katoen

Blauwgroene 1x1 ribstof van biologische katoen

Navyblauwe 1x1 ribstof van biologische katoen

Donkergrijze 1x1 ribstof van biologische katoen

Zwarte 1x1 ribstof van biologische katoen

Naturelkleurige ribstof van biologische katoen

Witte 1x1 ribstof van biologische katoen

Mauvekleurige 1x1 ribstof van biologische katoen

Optisch witte 1x1 ribstof van biologische katoen


Ribstoffen van Ecotex

Ribstoffen zijn de meest rekbare breisels. Je kan ze gemakkelijk onderscheiden van andere jerseys door de verticaal lopende ribbels. Het is door deze structuur dat ze zo stretchy zijn, zelfs nog meer dan bijvoorbeeld single jerseys en zelfs wanneer ze zijn gemaakt van honderd procent katoen. Als ribstoffen worden gebruikt om er kleding van te maken, dan zijn dat meestal nauw aansluitende artikelen. Omdat de elasticiteit op de eerste plaats wordt verkregen door de structuur, zijn ribstoffen duurzaam en blijven ze redelijk lang in vorm.

Ribstoffen van biologische katoen zijn zacht, ademend, comfortabel en kunnen direct op de huid worden gedragen. Daarom worden ze niet alleen toegepast voor het maken van boorden of uiteinden van kledingstukken, maar ook voor shirts, ondergoed, sweaters, vesten enz. De geribbelde structuur geeft aan de stof wat extra volume, ribstoffen voelen daardoor wat steviger en wat dikker aan. Toch zijn ze perfect geschikt voor het maken van o.a. zomerkleding.

Het doek zelf ziet er aan twee kanten gelijk uit. ECOTEX heeft 1x1, 2x2 EN 4x4 ribstoffen in de collectie. Alle vertonen het typische ribbelpatroon maar dit is duidelijker zichtbaar in de 2x2 en de 4x4 rib. We bieden zowel ribstoffen aan van honderd procent biologische katoen als ribs met wat elastaan. De elastaan geeft aan de stof wat extra gewicht en maakt hem nog vormvaster.

Alle ribstoffen van ECOTEX zijn in Turkije geproduceerd en worden gemaakt van Egeische biologische katoen. De teelt van de katoen en de productie van de stoffen gebeurt in dezelfde streek. De stoffen worden per vrachtwagen vervoerd naar ons magazijn in Roermond.

GOTS-gecertificeerd

Alle ribstoffen in onze collectie zijn GOTS-gecertificeerd. GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Het GOTS-certificaat is een garantie dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van ECOTEX.
Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we op maat geknipte stoffen als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Bekijk hier onze GOTS-certificering: