Wasbare wol voor vulling 180 gr

Ecological Textiles
GB_549 341 00 180
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Wasbare wol voor tussenlaag in kleding of plaids

Dit hoogwaardige wolvlies is is ontwikkeld als vulmiddel om te watteren. Het kan worden gebruikt tussen twee stoflagen in bijvoorbeeld jassen maar ook in bijvoorbeeld plaids. Het wolvlies is gemaakt van 85% scheerwol en 15% Ingeo. Dat laatste is de merknaam van een soort PLA (Polylactyde of melkzuur), een duurzame, volledig afbreekbare en uit plantaardige grondstoffen – vooral mais of suikerriet -  gewonnen vezel. De natuurlijke eigenschappen van wol maken dit vlies zacht, warm en geven er een hoog draagcomfort aan. Bovendien is het machinewasbaar op 30 graden.
Het vlies wordt gemaakt in verschillende gewichten en diktes. In dit geval 180 gram per vierkante meter. Hoe zwaarder het materiaal, hoe dikker het ook is.
Om dit vlies te maken is de wol gemengd met de PLA en vervolgens zorgvuldig gekamd en gekaard. Hierdoor is een zeer regelmatig en luchtig aanvoelend oppervlak ontstaan dat gemakkelijk is te verwerken. Een natuurlijk en milieuvriendelijk geproduceerd hightech-materiaal.

  • Wasbaar
  • Hoog draagcomfort
  • Milieuvriendelijk hightech-materiaal


Herkomst van het materiaal

Zowel de wol als de PLA is afkomstig uit Europa (Noorwegen), en is binnen de EU verwerkt. De wol is afkomstig uit diervriendelijke, maar niet-gecertificeerde schapenhouderij. Europese wetgeving stelt voorwaarden op het gebied van voeding, onderkomen, beschikbare ruimte e.d. Europese wol is sowieso mulesing-vrij. De wol voor dit product wordt binnen een relatief klein gebied verzameld en verwerkt, er zijn geen lange transportlijnen.

Ecologie

Wol is een duurzame, natuurlijke vezel die volledig afbreekbaar is. In de gebruikersfase is wol een van de meest duurzame vezels: het hoeft niet vaak gewassen te worden, de vezel regenereert zich door luchten en hoeft door zijn elasticiteit niet of slechts op lage temperatuur gestreken te worden.

Minimum hoeveelheid is een meter. Bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Vraag bij twijfel om een staal.


Productspecificaties

Samenstelling: 85/15% scheerwol/PLA
Breedte: 150 cm.
Gewicht: 180 gr/m2
Krimp: geen
Wasvoorschriften:

Materiaal: 85/15% wol/PLA
Gewicht: 180 gr/m2
Kleur: wit