Gabardine van biologische katoen in donkere olijfkleur

Ecological Textiles
ET_TKW011_0 dark olive
  Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer
 • Specificaties

Olijfkleurige gabardine van biologische katoen

Olijfkleurige gabardine voor het maken van jasjes, rokken, zomerbroeken, kostuums enz.
Soepel vallende, GOTS-gecertificeerde gabardine van 100% biologische katoen. De stof is milieuvriendelijk en conform de GOTS-normen geverfd in de kleur Dark Olive. Met een gewicht van 240 gr/m2 (5,5 oz) is dit een lichtere gabardine, geschikt voor het maken van zomerkleding als jasjes, rokken en broeken.

 • Milieuvriendelijk geverfd
 • Lichte gabardine
 • GOTS-gecertificeerd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW011_0 dark olive GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: gabardine
Krimp: ca 3% in beide richtingen
Gewicht: 240 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
Alle kleuren van deze gabardine

Fog

Black

DarkOlive

Beige

Navy

Natural 

    Verzending

 • Van alle stoffen die op de site staan, houden we in principe voorraad
 • Levering gebeurt vanaf de rol en vanuit ons eigen magazijn
 • Bestellingen van meer dan 50 euro worden op kosten van Ecotex verstuurd
 • Voor de verzending werken we met PostNL. Pakjes worden hier rond 16.00 uur opgehaald. Normaliter kunnen bestellingen die voor 15.00 uur worden geplaatst nog diezelfde dag worden verstuurd.
 • Als stoffen tijdelijk uitverkocht zijn, informeren we u over de levertijd
 • Vraag een gratis staal aan als u een stof eerst wilt zien of voelen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd
 • Stoffen van katoen zijn altijd eigen producties van Ecotex en zijn altijd GOTS gecertificeerd. GOTS is het bekendste, wereldwijd geldige keurmerk voor biologische en duurzaam geproduceerde textiel. Behalve deze stoffen is ook Ecotex zelf (als webwinkel) GOTS gecertificeerd. Lees hier meer over GOTS.


Kenmerken van de gabardine

Het belangrijkste uiterlijke kenmerk van elke gabardine is de diagonale structuur van het weefsel. Gabardine wordt geweven in een zogenoemde keperbinding (ook: twill). Deze steil oplopende bindingslijn zie je bijvoorbeeld ook in jeans (ook altijd geweven in een keperbinding). Daarnaast is het ook een dicht geweven, stevige stof. Bedenk hierbij dat gabardine in de negentiende eeuw werd ontwikkeld als een stof die in zekere mate waterafstotend diende te zijn. Gabardines zijn stevige stoffen die lang meegaan maar door hun dichte structuur ook iets minder soepel dan bijvoorbeeld popelines. De zichtkant is gladgemaakt door het afscheren van de katoenvezeltjes en door persen.

 • Diagonale weefselstructuur
 • Dicht geweven
 • Stevig
 • Minder soepel dan popeline


Draagcomfort en toepassingen

Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. Gabardines van (biologische) katoen zijn in hoge mate 'ademend.
Gabardines zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor het natte Engelse klimaat. De trenchcoat is een bekend product dat van een gabardine wordt gemaakt. De sterke stof leent zich goed voor het maken van broeken, jasjes, maar ook accessoires als tassen.
In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. Dat geldt ook voor de kleurstof die is gebruikt om deze gabardine beige te verven.


Herkomst van de stof

Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven. Met de weverij waar de stof uiteindelijk wordt gemaakt werken we al twintig jaar samen. We bezoeken het bedrijf regelmatig en hebben er zeer regelmatig contact mee.


Ecologie

Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden. GOTS-gecertificeerd GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 240 gr/m2
Kleur: dark olive