Zwarte batist van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW005_0 black GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving

Zwarte batist van biologische katoen

Zachte en lichte batist voor het maken van blouses, sjaals, jurken.
Deze zwarte batist heeft een mooie glans, voelt zacht aan en is met een gewicht van slechts 90 gr/m2 geschikt voor het maken van lingerie, nachthemden, blouses, jurken enz.
De stof is gesanforiseerd (voorgekrompen) en heeft daardoor slechts een beperkte krimp van ca. 3%.

  • Luxueuze uitstraling
  • Gesanforiseerd
  • 100 procent bio
Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Vraag bij twijfel een staal aan.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW005_0 black GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 140 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: batist
Krimp: ca 3%
Gewicht: 90 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
De kleuren van deze batist

Wit

Zwart

StarlightBlue

LunarRock

Olive

Blue

BurntSienna

Naturel


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden in de productie geen hulpmiddelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. Dat geldt ook voor de verfstoffen die zijn gebruikt om het doek zwart te verven.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.

Ecotex (Ecological Textiles) is een GOTS-gecertificeerd bedrijf. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Kijk hier voor het GOTS-certificaat van Ecotex (Ecological Textiles).

Gerelateerde Producten