Blauwe batist van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW005_0 blue
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Blauwe batist van biologische katoen

Zachte en lichte batist voor het maken van blouses, sjaals, jurken.
Deze blauwe batist heeft een mooie glans, voelt zacht aan en is met zijn gewicht van slechts 90 gr/m2 geschikt voor het maken van lingerie, nachthemden, blouses, jurken enz.
De stof is gesanforiseerd (voorgekrompen) en heeft daardoor slechts een beperkte krimp van ca. 3%.

  • Luxueuze uitstraling
  • Gesanforiseerd
  • 100 procent bioBekijk de clip

Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van deze GOTS-gecertificeerde batist van honderd procent biologische katoen

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW005_0 blue GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 140 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: batist
Krimp: ca 3%
Gewicht: 90 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
Kleuren van deze batist

Offwhite
Naturel
Barely Pink
Burnt Sienna


Maroon
Olivine
Lunar Rock
Blauw
Navy
Antraciet
Zwart

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden in de productie geen hulpmiddelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. Dat geldt ook voor de verfstoffen die zijn gebruikt om het doek blauw te verven.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 90 gr/m2
Kleur: blauw
Gerelateerde Producten