Terry van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS003_5 natural GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige terry van biologische katoen

Middelzware terry voor het maken van relax- en sportkleding.
Deze naturelkleurige terry heeft lusjes aan de buitenkant. De binnenkant is echter geruwd en heeft daardoor meer het karakter van een sweatstof. De gebruikte techniek maakt de stof niet alleen comfortabeler en zachter maar geeft er ook meer body aan. Het materiaal heeft een stevige greep, maar met 290 gram/m2 is het toch geen zwaargewicht. Deze kwaliteit is ongebleekt en ongeverfd.

  • goede isolerende eigenschappen
  • brede toepasbaarheid
  • stevig maar toch zacht

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKS003_5 natural GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 150 cm.
Gebruikte techniek: gebreid, lusjes aan de buitenkant, geruwde binnenkant
Stofsoort: terry/sweat
Krimp: ca 6% in de breedte en 7% in de lengte
Gewicht: 290 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen.

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, heeft een goed vochtopnemend vermogen en voelt bijzonder prettig aan. In biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Oorsprong van het materiaal
Deze stof is gemaakt van 100% biologische katoen, die is geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Oost- en Zuid-Turkije en daar ook tot doek is verwerkt. De zogenoemde Egeische katoen is bekend om zijn goede spinbaarheid, zachtheid, mooie kleur en lange vezellengte.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteelt zonder gebruikmaking van schadelijke insecticiden of onkruidverdelgers. Genetische manipulatie is verboden. In biologische landbouw wordt tevens nadruk gelegd op goed watermanagement en organische bemesting van de grond.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we deze stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 290 gr/m2
Kleur: naturel