Groene terry van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS003_5 Peat Moss
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Groene terry van biologische katoen

Halfzware terry voor het maken van relax- en sportkleding.
Deze groene terry heeft lusjes aan de buitenkant en een geruwde binnenkant, en daarmee ook kenmerken van een sweatstof. Door de gebruikte techniek is de stof niet alleen comfortabeler en zachter maar heeft deze ook meer body. Het materiaal heeft een stevige greep, maar met 290 gram/m2 is het toch geen zwaargewicht. Deze terry is met milieuvriendelijke en GOTS-gecertificeerde verfstoffen gekleurd.

  • goede isolerende eigenschappen
  • brede toepasbaarheid
  • stevig maar toch zacht
Bekijk de clip

Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van deze GOTS-gecertificeerde terry van biologische katoen.

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKS003_5 Peat Moss
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 150 cm.
Gebruikte techniek: gebreid, lusjes aan de buitenkant, geruwde binnenkant
Stofsoort: terry/badstof
Krimp: ca 6% in de breedte en 7% in de lengte
Gewicht: 290 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:


Kleuren van dit artikel

Naturel
Peat Moss
Purple Corallites
Purple Potion
Soft Silt
Zwart

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, heeft een goed vochtopnemend vermogen en voelt bijzonder prettig aan. In biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. Dit geldt ook voor de kleurstof waarmee deze terry zwart is geverfd.

Oorsprong van het materiaal
Deze stof is gemaakt van 100% biologische katoen, die is geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Oost- en Zuid-Turkije en daar ook tot doek is verwerkt. De zogenoemde Egeische katoen is bekend om zijn goede spinbaarheid, zachtheid, mooie kleur en lange vezellengte.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteelt zonder gebruikmaking van schadelijke insecticiden of onkruidverdelgers. Genetische manipulatie is verboden. In biologische landbouw wordt tevens nadruk gelegd op goed watermanagement en organische bemesting van de grond.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 290 gr/m2
Kleur: Groen