Bermuda van hennep

HempAge
HA_DH560 hr
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Bermuda van honderd procent hennep

Donkerblauwe bermuda van honderd procent hennep. Een echt zomerartikel, geweven van een niet te zware stof (180 gr/m2). De broek heeft ruime steekzakken aan de voorzijde, twee opgestikte zakken aan de achterkant en wordt gesloten met een ritssluiting en een knoop. Rond de taille is (in een tunneltje) een stevig koord aangebracht voor de optimale pasvorm.

  • honderd procent hennep
  • geweven
  • aantrekkoord rond de taille

Draagcomfort
Hennep is een van de sterkste vezels die er zijn. De vezel voelt prettig aan en kan direct op de huid gedragen worden. Hennep heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is volledig biologisch afbreekbaar. Omdat de hennepvezel relatief weinig lucht bevat heeft hij relatief geringe isolerende eigenschappen. Bijgevolg voelt hennep altijd koel aan. Het vochtopnemende vermogen van hennep is goed, en het staat vocht ook gemakkelijk weer af aan de buitenlucht.

Oorsprong van het materiaal
De hennep in deze stof werd geteeld in Noord-China. Hier is het materiaal ook verder verwerkt tot garens en doek en ook geconfectioneerd. Het label HempAge dat deze broek heeft gemaakt is aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die eigenlijk geen natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom over het algemeen geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.

Materiaal: 100% hennep
Kleur: Donkerblauw
Fabrikant: HempAge